Helyi közélet

2016.09.05. 14:55

Nyírtávhő-sajtótájékoztató - Bővült a távhős intézmények köre

Nyíregyháza - Egyre több belvárosi intézmény csatlakozhat rá a távfűtési rendszerre, kímélve a levegőt s a fenntartó pénztárcáját.

Nyíregyháza - Egyre több belvárosi intézmény csatlakozhat rá a távfűtési rendszerre, kímélve a levegőt s a fenntartó pénztárcáját.

– Ilyen volt, ilyen lett! – mutatott a ‚70-es években telepített, levitézlett kazánokra, és az újonnan hadrendbe állított, modern készülékekre a hétfői, ünnepélyes sajtótájékoztatón a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban található kazánházban Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatója.

A mintegy 130 millió forintba került, Bessenyei- és Benczúr téren, valamint a Kiss Ernő és a Jósa András utcán végrehajtott beruházással kapcsolatban a cégvezető elmondta: a távfűtési vezetéképítést, amely a társaság idei legnagyobb volumenű fejlesztése, saját forrásból finanszírozta a Nyírtávhő Kft.

Bővült a távfűtéssel ellátott intézmények köre a Vasvári és a Kölcsey gimnázium, valamint a Jósa múzeum és a megyei levéltár épületeivel. – A jövőben az érkerti és további belvárosi intézmények is rákapcsolódhatnak környezet- és pénztárcabarátabb szolgáltatásra – hangsúlyozta Joó László. Az önmagában is megtérülő projekt sikeréhez gratuláló dr. Kovács Ferenc polgármester úgy nyilatkozott: gazdaságilag jó döntések és elismerésre méltó eredmények születtek. Az önkormányzat terveiben szerepel a Bessenyei és Benczúr terek rekonstrukciója, és öt iskola teljes energetikai korszerűsítése is.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában