Helyi közélet

2016.09.26. 16:47

Segítséget kaptak a tanuláshoz a Roma Szakkollégium tagjai

Nyíregyháza - Nyíregyháza mindhárom felsőfokú oktatási intézményében tanulnak szakkollégisták.

Nyíregyháza - Nyíregyháza mindhárom felsőfokú oktatási intézményében tanulnak szakkollégisták.

Megkezdődött az új tanév a Nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégiumban is, a tanévnyitó istentiszteletet a napokban rendezték meg a gyülekezet Bolyai téri épületében. Ebben az évben sajátos módszert választott a szakkollégium vezetősége a felvételi eljárására.

A megalapozottabb döntés érdekében ugyanis úgynevezett „bevonótábort” rendeztek minden jelentkező részvételével. A tábornak augusztus végén Olcsván az evangélikus egyház Családkohéziós Központja adott otthont, ahol közösségi programok sorába ágyazva hallgatta meg a jelentkező fiatalokat a felvételi bizottság. A meghirdetett határidőig 34-en küldték be pályázati anyagukat. Ketten közülük nem feleltek meg a szakkollégium felvételi szabályainak, így végül 32-en kaptak meghívást Olcsvára.

Végül helyhiány miatt öt pályázó ebben a tanévben nem lehet tagja a szakkollégiumnak, de elfogadták a „pártoló tagságra” vonatkozó meghívást. Bár az idegennyelvi képzésben nem vehetnek részt és ösztöndíjat sem folyósíthatnak a számukra, a szakkollégium programjaira, a tematikus hétvégékre meghívást kapnak.

A régi hallgatók közül tizenöten folytatják tanulmányaikat szakkollégistaként, tizenketten pedig újak.

Tizennégyen a Nyíregyházi Egyetem hallgatói, tizenketten a Debreceni Egyetemen tanulnak, egy szakkollégista pedig a Szent Atanáz Hittudományi Főiskolán hittanári szakon kezdte meg tanulmányait.

KM


Nyíregyháza - Pénteken délután tartották az Evangélikus Roma Szakkollégium évnyitó ünnepségét, az Evangélikus Egyház kertvárosi központjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában