2016.09.24. 18:27
Senki sem maradt éhen a Tirpák Fesztiválon a belvárosban
Nyíregyháza - Negyedik ízben rendezték meg a Tirpák Fesztivált a megyeszékhely szívében. A gasztrocsatára hat régióból 22 csapat érkezett, a 16 ezer adag ételkülönlegesség elkészítésén több mint száz szakács dolgozott. Az eredményeket szombat délután a Kossuth téri nagyszínpadon hirdették ki.
Nyíregyháza - Negyedik ízben rendezték meg a Tirpák Fesztivált a megyeszékhely szívében. A gasztrocsatára hat régióból 22 csapat érkezett, a 16 ezer adag ételkülönlegesség elkészítésén több mint száz szakács dolgozott. Az eredményeket szombat délután a Kossuth téri nagyszínpadon hirdették ki.
A csatában a Lugas Hotel győzött, a második legjobbnak az Eperjesi Szakácsok és Cukrászok Klubja bizonyult, a bronzérmet pedig az Elamen Zrt. érdemelte ki.
Az iskolák versenyében a nagykállói Kállay Rudolf Szakiskola küldöttsége győzött, második lett a kisvárdai II. Rákóczi Ferenc Szakközép- és Szakiskola társulata, a harmadik helyet pedig a nyíregyházi Bencs László Szakiskola csapata szerezte meg.
Különdíjat kapott a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt., a Magyar Népi Ízőrző Lovagrend, valamint Császárszállás-Butyka-Juhásztelep csapata. A Nagykárolyi Hagyományőrző Egyesület érdemelte ki a legszebb porta címet, az MNGSZ Szeged és környéke régió pedig a vándorserleget vihette haza.
A napkori Napkorona Udvarház két elismerést kapott: a közönségdíj mellett elnyerte a magyar népi sütő-főző hagyományok őrzője címet is.
KM