Helyi közélet

2016.10.05. 11:59

Agrárgazdasági konferencia kezdődött az egyetemen

Nyíregyháza - A XXI. század mezőgazdasági stratégiáit is feszegető tudományos konferenciát rendeznek a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézetében.

Nyíregyháza - A XXI. század mezőgazdasági stratégiáit is feszegető tudományos konferenciát rendeznek a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézetében.A három napos rendezvény szekció ülésein olyan érdekes témákkal foglalkoznak a szakemberek, mint az agrobiodiverzitás, az ökológiai gazdálkodás vagy az egészséges élelmiszerek kifejlesztésére irányuló kutatás-fejlesztés. A konferencia szerda délelőtti megnyitóján az egyetem rektora, dr. Onder Csaba kiemelte: azzal, hogy az alkalmazott tudományok egyetemévé váltak januárban, új utak nyíltak meg az oktatási intézmény előtt.

Intézményfejlesztési terv

- Szeretnénk a kutatás-fejlesztés területén újrapozícionálni magunkat, ennek gyakorlati megvalósítását foglalja magában a nemrégiben elkészült, 2020-ig szóló intézményfejlesztési tervünk - fogalmazott a rektor, aki azt szeretné, hogy a Felső-Tisza vidék ökoszisztémájára, élő rendszereire irányuló kutatásokat a Nyíregyházi Egyetemen tanult hallgatók végezzék el, a térségnek pedig jelentsen szakmai jövőképet a tudományos konferenciának otthont adó agrár és műszaki intézet.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország október 6-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában