Helyi közélet

2016.10.27. 17:55

Bianka királynő boldogsága

Nyíregyháza - Huszonnyolc esztendőt kell visszanyúlni ahhoz, hogy rádöbbenjünk: nagy hagyományokkal bír a Miss Alpok-Adria. A sikertörténet 1988-ban kezdődött Olaszországban, akkor koronázták meg az első szépségkirálynőt. Azóta egyre több lány vállalkozik a vetélkedésre.

Nyíregyháza - Huszonnyolc esztendőt kell visszanyúlni ahhoz, hogy rádöbbenjünk: nagy hagyományokkal bír a Miss Alpok-Adria. A sikertörténet 1988-ban kezdődött Olaszországban, akkor koronázták meg az első szépségkirálynőt. Azóta egyre több lány vállalkozik a vetélkedésre.

– Az idén a Mátészalkai Városi Uszodában és a Kisvárdai Várfürdőben bonyolítottuk le a két megyei elődöntőt, így állt össze a finálé tizennégyes mezőnye. A Hotel Barbizon adott impozáns otthont a döntőnek, melyet Mátyás Bianka nyert meg, az udvarhölgyei Szűcs Lilla Réka és Macsi Alexa lettek, míg a közönségdíjat Derzsényi Gabriella érdemelte ki – újságolta Némedi Lajos, a Miss Alpok-Adria megyei szervezője.

A nagymamája adott neki erőt

Mátyás Bianka Balkányból érkezett a versenyre, ahol nemcsak a közönséget, hanem a zsűrit is elbűvölte:

– Anyukám és a nagyszüleim is ott ültek, és ha ránéztem a nagymamámra, erőt, biztonságot adott, hiszen régi vágya teljesült azzal, hogy így láthatott. Hatalmas élmény volt a részvétel, az pedig, hogy megnyertem, külön boldogság – említette a 16 esztendős hölgy, aki három esztendeje a Miss Nyíregyháza tini kategóriájában lett első, tehát van színpadi múltja. Sőt! – A nagykállói Korányiban a drámatagozaton tanultam, de aztán úgy döntöttem: változtatok a hagyományos középiskolaidiák-szerepemen. Azóta a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium esti tagozatára járok, hogy napközben tudjak dolgozni. Szeretnék minél több időt tölteni modellkedéssel, fotózással, hostess munkával.

A Miss Alpok-Adria megyei döntőjére nem úgy érkezett, hogy csak a győzelem az elfogadható. – Az első háromba sem vártam magam. Aztán az idő múlásával nőtt az esélyem, egyre magabiztosabb lettem. Megtettem minden tőlem telhetőt, és szétvetett az öröm, amikor az estélyi ruhás fellépés után kihirdették a végeredményt. Először koktélruhában, majd fürdőruhában mutattuk meg magunkat, utána be kellett mutatkoznunk, ami a korányis-drámás múltam miatt nem esett nehezemre. Bejutottam a magyarországi döntőbe, ami óriási dolog.

– Mivel hobbim a futás, lesz min elgondolkozni eközben. Készülök az érettségire, kereskedelmi szakon szeretném folytatni a tanulmányaimat. Mindenesetre nagyon jó ízlelgetni, hogy a Miss Alpok-Adria megyei szépségkirálynője lettem – sóhajtott Mátyás Bianka, s óhaja az, hogy a fináléban méltóképpen képviselje Szabolcs-Szatmár-Bereget.


A zsűri tagjai

Némedi Lajos, Lukovics György, Lukovics Dániel, Mikes Norbert, Márton Dóra, Nyúzó Ottília, Dudlik Szonja, Kántor Bianka, Baráth Szilveszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában