Helyi közélet

2016.10.12. 09:54

Egymilliárdos fejlesztés

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Jelentős fejlesztések kezdődnek a megyei kormányhivatal épületeiben.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Jelentős fejlesztések kezdődnek a megyei kormányhivatal épületeiben.

– Egymilliárd forintos fejlesztés kezdődik hamarosan a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal épületeiben uniós forrásból – jelentette be Kozma Péter megyei kormánymegbízott a projekt keddi nyitórendezvényén, a megyeháza dísztermében.

Napelemes rendszer is épül

Bogáti János főigazgató kiemelte: a tavalyi fejlesztések után ezúttal a gépészeti korszerűsítés kerül sorra, a támogatási kérelmet pedig rekordgyorsasággal, mindössze egy hét alatt elbírálták. Hozzátette: a fűtési szezon késleltet majd egyes munkákat, ezzel együtt várható, hogy a 2017. augusztus 31-ei határidőnél jóval hamarabb elkészülnek.

Lapunk megtudta: a statisztikai adatok tanúsága szerint Magyarországon az ener­giaigényesség másfélszer magasabb a fejlett EU-tagállamokénál, és a felhasználás mintegy negyven százaléka történik az épületekben. Szükséges tehát az energiatakarékosság és -hatékonyság fokozása, jó szigetelésekkel és a megújuló energiaforrások használatával a következő generációk biztonságát is megteremtjük – ehhez nyújt segítséget a Környezeti és Energiahatékonysági operatív program. Az egymilliárd forintos projekt keretében nyolc település huszonegy épületében korszerűsítik a hőszigetelést, a fűtést, cserélik a nyílászárókat, illetve építenek ki napelemes rendszert.

A projekt nyitórendezvényén részt vett dr. Nemcsok Dénes környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkár.

A fejlesztések apropóján Kozma Péter elmondta, újabb pályázati lehetőségek felkutatásával szeretnék a kormányhivatal dolgozóinak elhelyezését és munkakörülményeit 21. századi szintre emelni ott, ahol ez szükséges. Döntően hazai források felhasználásával pedig járási hivatalok fejlesztését és építését tervezik Mátészalkán, Fehérgyarmaton és Nyírbátorban.

Huszonegy ingatlan nyolc településen

A fejlesztésbe bevont ingatlanok:

Baktalórántháza, Köztársaság tér 15.

Csenger, Petőfi utca 1.

Fehérgyarmat, Petőfi utca 16.

Fehérgyarmat, Tömöttvár utca 14.

Kisvárda, Zrínyi tér 20.

Kisvárda, Szent György tér 7.

Kisvárda, Szent György tér 8.

Mátészalka, Jármi út 2.

Nagykálló, Báthori utca 34.

Nyírbátor, Kossuth utca 16.

Nyírbátor, Szentvér utca 14.

Nyíregyháza, Árok utca 41.

Nyíregyháza, Keleti Márton utca 1.

Nyíregyháza, Törzs utca 108.

Nyíregyháza, Krisztina utca 2.

Nyíregyháza, Szabadság tér 2.

Nyíregyháza, Debreceni út 7.

Nyíregyháza, Egyház utca 13./C

Nyíregyháza, Egyház utca 13./E

Nyíregyháza, Deák Ferenc utca 2.

Nyíregyháza, Báthori utca 13.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában