Helyi közélet

2016.10.09. 15:24

Egyre gyakoribb az atópiás bőrgyulladás

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - – Az atópiás bőrgyulladás egyre gyakoribb, leginkább gyermekeken jelentkező betegség.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - – Az atópiás bőrgyulladás egyre gyakoribb, leginkább gyermekeken jelentkező betegség. Ennek alapja az immunrendszernek egy sajátos gyengesége, amit atópiás alkatnak nevezünk – mondta dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, lézerterapeuta magánorvos. Erre sok esetben jellemző, hogy az ekcéma mellett gyakrabban fordul elő asztma, szénanátha és egyéb allergiás betegségek.

Jellegzetes az atópiás gyermekeknél tapasztalható száraz bőr és az ezzel járó viszketés. Az ősszel elkezdődő hideg hónapok alatt belobbanhat az ekcéma: a viszketés érinti a bőr nedvesség megtartására és az irritáló anyagok távol tartására való képességét, de az évszakváltás mellett a stressz is erősítheti a tüneteket.

– Az atópia tünetei sokszor már csecsemőkorban megjelennek, s ne feledjük: a kialakult tünetek kezelése orvosi feladat, ám a betegek gyógyulása érdekében otthon is sokat tehetünk. Nem mindegy, hogy a száraz, atópiás bőr tisztításához milyen szereket használunk! Minden esetben – még a tünetmentes periódusban is – speciális fürdető és testápoló használata ajánlott a bőr zsírozása, táplálása érdekében – hangsúlyozza a bőrgyógyász szakorvos.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában