Helyi közélet

2016.10.07. 15:21

Gyümölcsöző szatmári együttműködés

Jánkmajtis - Az Európai Unió több mint kétszáz millió forinttal támogatja a projektet.

Jánkmajtis - Az Európai Unió több mint kétszáz millió forinttal támogatja a projektet.

Nagy fába vágja a fejszéjét a fehérgyarmati székhelyű Jonaco Kft. és a jánkmajtisi központtal rendelkező Agricolae cégcsoport. A két megyei vállalkozás arra törekszik, hogy egy közös kutatás-fejlesztési projekt keretében egy olyan funkcionális élelmiszerként pozicionálható, speciális gyümölcsitalt és lekvárkészítményt fejlesszen ki, mely pozitív élettani hatást gyakorol az emberi szervezetre, illetve ehhez szeretnének tudományos alátámasztottságot is nyerni.

A felek a közös cél megvalósítása érdekében pénteken konzorciumi megállapodást kötöttek egymással az Agricolae jánkmajtisi telephelyén, illetve bemutatták a 208 millió forint uniós támogatással megvalósuló projektet. Az eseményre meghívást kapott Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is, ám ő bokros teendői miatt nem tudott eljönni, egy elektronikus levélben azonban üzent a konzorciumi együttműködést kötő két szatmári vállalkozás ügyvezetőjének.

Részletek a Kelet október 8-i számában és a kelet.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában