Helyi közélet

2016.10.25. 10:55

Önkénteseket keres az Otthon Segítünk Alapítvány

Nyíregyháza - A megyeszékhelyen is szeretnék elindítani az Otthon Segítünk Alapítvány helyi önkéntes családsegítő szolgálatát.

Nyíregyháza - A megyeszékhelyen is szeretnék elindítani az Otthon Segítünk Alapítvány helyi önkéntes családsegítő szolgálatát.

Ez egy olyan országos szervezet, amelyben szakemberekkel felkészített önkéntesek ingyenesen segítenek az azt igénylő kisgyermekes családok harmonikus működésének kialakításában, megerősödésében, heti rendszerességgel, a családok otthonában.

Jelenleg vidéken és Budapesten 20 helyi szolgálat működik: a 250 önkéntest 24 helyi koordinátor irányítja. Tavaly havonta átlag 170 önkéntes 23 626 órában segített 442 gyermeket nevelő 296 családnak. A szolgálat a Home-Start Worldwide tagszervezete 15 éve, együttműködnek a Népesedési Kerekasztallal, sok segítő szolgálattal, így a legszélesebb információt nyújtják a hozzájuk fordulóknak. Akinek egyéb információra van szüksége, az [email protected] címre írjon, emellett az Otthon Segítünk Alapítvány Nyíregyházának Facebook-oldala is van.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában