Helyi közélet

2016.10.10. 15:51

Rómáig megy az okos tűzoltókabát

Nyíregyháza - Október 13-án és 14-én Rómában, a Maker Faire elnevezésű szakkiállításon mutathatják be azt az okos tűzoltóruhát, amelyet a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola diákjai fejlesztettek ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatásával közösen.

Nyíregyháza - Október 13-án és 14-én Rómában, a Maker Faire elnevezésű szakkiállításon mutathatják be azt az okos tűzoltóruhát, amelyet a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola diákjai fejlesztettek ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatásával közösen.Idén májusban, a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen az előkelő második helyezést nyerték el projektjükkel a diákok.

A nemzetközi szakmai fórumon több mint 400 kiállító között, 55 képzőintézmény mutatkozhat be a római eseményen, a közép-európai régióból a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola egyedüliként.

Még március végén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kőlaposi bázisán a tűz mellett is tesztelték azt az okos tűzoltóruhát, amelyet a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola diákjai fejlesztettek ki. A prototípus alkalmas a hőmérséklet és a pulzus mérése mellett, több veszélyes gáz jelenlétének kimutatására is.

Zsigó Zsolt és diákjai, Nagy Enikő és Sivák Levente ezúttal a római közönségnek mutatja be az általuk elgondolt és kifejlesztett védőruhát.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában