Helyi közélet

2016.10.13. 16:31

Tehermentesítő tanulók - gyakorlaton a fiatalok

Nyíregyháza - Az idén húszesztendős Nyírpapír Kft. a papírforma szerint idestova egy évtizede tűzte zászlajára a tanulók gyakorlati képzését, foglalkoztatását.

Nyíregyháza - Az idén húszesztendős Nyírpapír Kft. a papírforma szerint idestova egy évtizede tűzte zászlajára a tanulók gyakorlati képzését, foglalkoztatását.

Új szemlélettel

– Jelenleg három kereskedő- és két eladótanuló teljesít gyakorlatot a cégünknél – adott helyzetjelentést Balogh Zoltán kereskedelmi igazgató, tanulófelelős. Kijelentette: – Több szempontból is fontosnak tartom ezt a foglalkoztatási formát. Egyrészt a tanulók a forgalmasabb időszakban tehermentesítik a dolgozóinkat, másrészt az általuk hozott, új szemlélettel színesítik a szervezeti kultúránkat. A tanulók foglalkoztatása révén megismerhető a személyiségük, a viszonyuk a munkához, és ez alapján az iskola elvégzése után lehetőség nyílik a további foglalkoztatásukra. Tehát a munkaerő-utánpótlás táptalaja ez a forma. Különösen akkor, ha tudjuk, hogy napjaink legégetőbb problémája a szakképzett munkaerő hiánya.

A Nyírpapír Kft.-nél a diákok a tanulószerződés időtartama alatt megismerkedhetnek az összes olyan munkafolyamattal, melyet a kereskedőnek, illetve az eladónak ismernie kell.

Valós környezetben

– A tanulók valós környezetben sajátíthatják el azokat az ismereteket, amiket az iskolai képzés során elméletben megalapoztak. A teljes áruforgalommal találkoznak a beszerzéstől a készletezésen át egészen az értékesítésig.

Megismerkednek a termékekkel, a bolti munkafolyamatok szervezésével és kapcsolatba kerülnek az eladások során a vevőkkel – említette Balogh Zoltán. Hozzáfűzte: – A dolgozóink elfogadják a tanulókat, hiszen sok esetben segítik a munkájukat. Ugyanakkor, ha nem végzik el megfelelően a rájuk bízott feladatokat, vagy nem megfelelően állnak hozzá a munkához, akkor azt szóvá teszik, jelzik nekem.

A Nyírpapír Kft. elsősorban kiskereskedelmi tevékenységet folytat. Fő profilja az irodaszerek, a tisztítószerek és a háztartási papírok forgalmazása.

– Vevőink között megtalálhatóak az intézmények, a cégek, és emellett jelentős a lakossági forgalmunk is. Tavaly ünnepelte vállalkozásunk megalakulásának húszéves évfordulóját, ahol már a munkatársaink között mutathattuk be az egyik volt kereskedőtanulónkat.

KM–LTL


Fontos a következetesség

Augusztusban az év egyik legjelentősebb feladatát teljesítették az iskolaszezon lebonyolításával.

– A következetes üzletpolitika révén Nyíregyházán az egyik legnagyobb forgalmat sikerült realizálnunk az iskolaszerek eladása terén. Ebben a sikeres projektben aktív szerepet vállaltak a nyári gyakorlatot töltő tanulók is – nyugtázta örömmel Balogh Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában