Helyi közélet

2016.11.16. 17:31

A dán Coloplast újabb bővítést tervez Nyírbátorban

Nyírbátor - Alig több mint egy hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy újabb céggel (Rosenberger Kft.) gyarapodott a nyírbátori ipari park, most pedig az egyik legnagyobb nyírbátori cég, a Coloplast Hungary Kft. tervezi gyártócsarnokainak bővítését.

Nyírbátor - Alig több mint egy hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy újabb céggel (Rosenberger Kft.) gyarapodott a nyírbátori ipari park, most pedig az egyik legnagyobb nyírbátori cég, a Coloplast Hungary Kft. tervezi gyártócsarnokainak bővítését. A vállalat és a vezetősége megtalálta a számítását Nyírbátorban, amit mi sem igazol jobban, hogy az előkészítő tárgyalások eredményeként a nyírbátori Coloplast Hungary Kft. újabb gyárcsarnok, soron következve a harmadik, megépítését tűzte ki célul.

Máté Antal lapunknak így kommentálta a bővítések hírét.

– A november eleji tárgyalásokat követően most már nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy a jövő év végére, de legkésőbb 2018 elejére a vállalat a harmadik gyárcsarnokát is Nyírbátorban szeretné felépíteni. Az ezzel kapcsolatos egyeztetésen a különböző műszaki és építési engedélyek, illetve a bővítéssel összefüggő további folyamatok összehangolásáról volt szó. A beruházás végére így a Coloplast nyírbátori üzemegységei körülbelül 2500–3000 dolgozó számára nyújtanak majd munkalehetőséget.

A város polgármestere kiemelte: az elkövetkező években a legfontosabb feladat a fejlesztésekhez szükséges megfelelő szakképzettséggel rendelkező munkavállalók biztosítása lesz.

– Fontos a versenyképes szakmák irányába orientálni a fiatalokat a középiskolai és az egyetemi oktatás területén is. Ehhez együttműködést kell kínálni a megyei és régiós iskolai intézményekkel. Bízunk benne, hogy megfelelő és versenyképes tudással a megyében tudjuk tartani a fiatalokat, és olyan béreket tudnak biztosítani a cégek, amelyből európai színvonalon lehet élni a kontinens keleti szegletében is. Éppen ezért rendkívül fontos a fiatalok közvetlen és pontos tájékoztatása a versenyképes szakmákról, amelyhez a város egy új ösztöndíjrendszert is indít a következő évtől.

Pályaválasztási fórum

Máté Antal hozzátette: olyan pályaválasztási fórumot tartanak majd november 29-én 13 órától a Kulturális Központban a városban, illetve a környéken élő diákok és szüleik számára, ahol az érdeklődők kellő információt kapnak a Nyírbátorban letelepült cégek, vállalatok, vállalkozások működéséről, az általuk kínált munkalehetőségekről, ezzel is megkönnyítve a pályaválasztást, továbbtanulást, illetve a későbbi elhelyezkedést a Nyírbátor biztosította elsődleges munkaerő-piacon. KM-TG

Coloplast: adatok, információk

A dán tulajdonú Coloplast cég története még 1954-ben kezdődött. A gyógyászati segédeszközöket, zömmel a sztómaterápia és inkontinencia területére terméketeket gyártó, családi tulajdonban lévő vállalat, azóta is folyamatosan fejleszt. Ennek köszönhetően tavaly az amerikai Forbes magazin értékelése szerint a világ 33. leginnovatívabb cége lett a Coloplast Group. A dán vállalatnak világszerte több mint 10.000 alkalmazottja van, beleértve a két magyarországi gyár dolgozóinak létszámát is, amely meghaladja a 2.700 főt. A két gyáregysége közül az egyik Nyírbátorban működik. A cég 10 évvel ezelőtt kevesebb mint 1 év alatt építette fel az első gyárépületét az önkormányzattól vásárolt 10 hektáros ipari területen. Akkor még 600 ember részére biztosított munkalehetőséget a dán tulajdonos, de az elmúlt években már látszott, hogy a telek közepére megépített épület a növekvő termelési igényeket nem fogja tudni kielégíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában