Helyi közélet

2016.11.18. 11:29

Barátokra leltek az ellenfelekben is

Nyíregyháza - EarlyAct avatást és országos vetélkedőt tartottak a napokban a nyíregyházi Kazinczy Ferenc Tagintézményben.

Nyíregyháza - EarlyAct avatást és országos vetélkedőt tartottak a napokban a nyíregyházi Kazinczy Ferenc Tagintézményben. A gyerekek nagy izgalommal várták a rendezvényt, mert az idén érkezett ötödikes tanulók sok érdekes dolgot hallottak a tavaly avatottaktól.

Barátságkarkötőt készítettek

– Az avatás után eldördült a vetélkedő jelképes startpisztolya, a megmérettetés témája a barátság volt, erre épültek a feladatok. A tanulókat sorsolással csapatokba osztották, így kénytelenek voltak ismerkedni egymással. A vetélkedő ideje alatt minden csoport barátságkarkötőt készített. A produktumot a program végén egy számukra szimpatikus barátnak vagy vendégnek kellett felkötniük – mesélte Diczkóné Untener Mónika EarlyAct-vezető.

Várják a folytatást

Dalszöveg született a barátságról, ezt be is mutatták a zsűrinek. Az ügyességi versenyen a tanulók kipróbálhatták azt is, hogy milyen kerekesszékkel közlekedni.

– Az avatás és az országos vetélkedő végére sikerült barátságokat kialakítaniuk egymással a gyerekeknek, akik elmondták: alig várják a következő rendezvényt, ahol újra találkozhatnak egymással – tette hozzá Diczkóné Untener Mónika.

KM


Résztvevők

Pénzes Ilona, a Rotary Magyarország kormányzója, dr. Kiss Ferenc, a nyíregyházi Rotary Club elnöke, Lukácsné Csizmadia Gabriella országos EarlyAct-vezető, Balogh Zoltánné, a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének elnöke, a nyíregyházi Rotary Club tagjai, a nyírmeggyesi, mátészalkai és kisvárdai EarlyAct klubok képviselői.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában