Helyi közélet

2016.11.17. 10:32

Életműdíjat kapott a nyíregyházi építész

Nyíregyháza - Átadták az Életműdíjat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara őszi rendezvénysorozatának újabb állomásaként.

Nyíregyháza - Átadták az Életműdíjat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara őszi rendezvénysorozatának újabb állomásaként.

– A kamara által alapított díjat a javasolt négy jelölt közül kiemelkedő szakmai és közéleti munkássága elismerése gyanánt ezúttal Berzeviczy László építésznek adományozta az elnökség. Az erdélyi gyökerű, Kolozsváron diplomázott építész mintegy négy évtizedes pályafutása meghatározóan Nyíregyháza városához, illetve megyénkhez kötődik, azonban számos megépült ipari és középület fémjelzi munkásságát megyénken túl, az ország más városaiban, sőt, országhatáron túl is – fejtegette Végh József kamarai elnök.

A rendezvény további részében a jelenlévők az Európai Unióba belépett és már eurót használó Baltikum átalakuló arcáról, Lettország, Észtország és Litvánia látványos fejlődéséről halhattak, láthattak személyes élményeken alapuló izgalmas előadást Cserpák Zoltán építész jóvoltából.

A hányattatott történelmi múltat illusztráló kisfilm mellett többek között bemutatta Tallinn, Riga, Vilnius régi és új építészeti arcát, és igazolta: az említett államok joggal lettek az unió tagjai, és méltók az odafigyelésre.

A kamara őszi rendezvénysorozatának utolsó programja november 25-én lesz: Kulcsár Attila DLA építész „Alvar Aalto nyomában” címmel mutatja be a finnországi építészeti értékeket bemutató előadását a kamara új, Nyíregyháza, Őz u. 21. alatti székhelyén.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában