Helyi közélet

2016.11.30. 08:27

Fogházbüntetés várhat a csengeri halálos motorbaleset okozójára

Nyíregyháza - Vádat emelt a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség egy teherautóvezető ellen, aki a járművével szabálytalanul kanyarodott, és ezzel egy motoros halálát okozta, egy másik motoros pedig maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Nyíregyháza - Vádat emelt a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség egy teherautóvezető ellen, aki a járművével szabálytalanul kanyarodott, és ezzel egy motoros halálát okozta, egy másik motoros pedig maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A vádirat lényege szerint 2016. június 30-án este 18 óra 45 perc körül a vádlott a pótkocsis teherautójával az egyik csengeri konzervüzembe tartott a város bevezető útján. A lakott területen kívül lévő üzemhez az útról balra nagy ívben kívánt a vádlott lekanyarodni, azonban nem észlelte a szemből két motorkerékpárral szabályosan közlekedő sértetteket.

Bár a motorosok fékeztek, ennek ellenére nekiütköztek az előttük kanyarodó teherautónak, minek következtében az elöl haladó motorkerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen azonnal meghalt. A mögötte közlekedő társa életét az mentette meg, hogy a motorkerékpárját a földre döntötte, és lényegében becsúszott a teherautó pótkocsija alá. Ő is súlyos sérüléseket szenvedett, melyek 6-8 hónap alatt gyógyulnak meg, de a sérülései között van olyan is, amely maradandó fogyatékossággal jár.

A beleset oka az volt, hogy a vádlott nem adott elsőbbséget a balra kanyarodás során a szemből érkező és egyenesen tovább haladni szándékozott motorosoknak.

A rendőrség a nyomozás során elrendelte a vádlott pályaalkalmassági vizsgálatát, melynek eredménye az lett, hogy a szakértő szerint alkalmatlan szinte minden kategóriában a gépjárművezetésre.

Az ügyész halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a tehergépkocsi vezetőjét, és ezért vele szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabását indítványozta. Azt is kéri az ügyész a bíróságtól, hogy a vádlottat a közúti járművezetéstől tiltsák el.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség –


Csenger - Motorosokkal ütközött egy teherautó, az egyik motorkerékpáros életét vesztette Csengerben.

 

 

 


Csenger - Halálos motorbaleset történt tegnap este Csengerben. Két motoros csapódott egy kanyarodó kamionba. Az egyikük azonnal meghalt. A helyieket megrázta az eset. Azt mondják, a férfinak nemrég volt az esküvője, felesége pedig állapotos. A másik motorost súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Azt, hogy pontosan mi történt, egyelőre nem tudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában