Helyi közélet

2016.11.17. 16:48

Már évtizedek óta mentenek

Tiszabercel - A napokban ünnepelte fennállásának 90. évfordulóját a Tiszaberceli Önkéntes Tűzoltó Egyesület, mely a településen 1926-ban alakult meg első civil szervezetként.

Tiszabercel - A napokban ünnepelte fennállásának 90. évfordulóját a Tiszaberceli Önkéntes Tűzoltó Egyesület, mely a településen 1926-ban alakult meg első civil szervezetként.

Az ünnepi közgyűlésen Leskovics Zoltán tűzoltó alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei tűzoltósági főfelügyelője méltató szavaiban kiemelte: az egyesület rendszeresen részt vesz a Nyíregyháza városkörzeti és a megyei tűzoltó versenyeken, évről-évre kimagasló eredményeket érve el, továbbá nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre, mivel gyermek- és ifjúsági rajok is képviseltetik magukat a versenyeken.

Toldi András tűzoltó őrnagy, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka pedig arról beszélt, öröm és elismerés, hogy az önkéntes tűzoltók Tiszabercel mellett részt vesznek a környező települések mentő-tűzvédelmében, segítve ezzel az ibrányi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók munkáját egy-egy beavatkozásnál.

A méltató szavak után Natkó József parancsnoknak és Aranyos Tibor elnöknek emléktárgyakat adott át a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság nevében Leskovics Zoltán és Toldi András, Dombrády László nyugalmazott tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség elnöke, továbbá az önkéntes tűzoltók munkáját emlékplakettel ismerte el dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában