Helyi közélet

2016.12.05. 12:30

35 hűtőszekrényt adományozott az Electrolux a megye kórházainak

Nyíregyháza - Ott, ahol sokan fekszenek a mielőbbi gyógyulásuk reményében, mozdulatlanul állt a fridzsider. Egyike annak a harmincötnek, amelyet az Electrolux Lehel Kft. nyíregyházi hűtőgépgyára adományozott a nyíregyházi önkormányzattal együttműködve a megye kórházainak.

Nyíregyháza - Ott, ahol sokan fekszenek a mielőbbi gyógyulásuk reményében, mozdulatlanul állt a fridzsider. Egyike annak a harmincötnek, amelyet az Electrolux Lehel Kft. nyíregyházi hűtőgépgyára adományozott a nyíregyházi önkormányzattal együttműködve a megye kórházainak. A kombi hűtőket napokon belül üzembe helyezik. Az ünnepélyes átadás alkalmával dr. Adorján Gusztáv, a Jósa András Oktatókórház főigazgatója megjegyezte:

– Nagyon örülünk az önzetlen jótékonyságnak. Kórházainknak minden segítség, adomány bármikor jól jön. A hűtőgépekre minden nap szükség van, hasznát vesszük a nemes felajánlásnak. Arányait tekintve Nyíregyházán a nyolcvan százalékuk marad, a megyeszékhelyen kívüli telephelyeinkre pedig a húsz százalékuk kerül. Le a kalappal az Electrolux előtt! Ebben az évben egyébként közel 50 millió forintos társadalmi adakozás érkezett a megyei kórházhoz, amiért köszönettel tartozunk minden érintettnek.

Az együttműködés is példázza, hogy ideális a kapcsolat a cég és az önkormányzat között.

– Újabb szép gesztus ez az Electroluxtól – nyugtázta dr. Kovács Ferenc polgármester. – Tavaly 400 hűtőgépet adtak az önkormányzatunknak, melyeket különböző nonprofit intézményekbe (például bölcsődékbe, óvodákba) juttattunk el. Már több sikeres projekt van mögöttünk, kiemelendő a társadalmi felelősségvállalás területén kifejtett széles körű tevékenységük.

Nyíregyházán összesen több mint 7 millió hűtőt gyártott eddig az Electrolux, és hamarosan további fejlesztésekkel növelik a teljesítményüket.

– A mai átadás is bizonyítja, hogy újabb kis lépéssel támogatjuk a várost és a kórházakat. Ezzel azt jelezzük, hogy vállalatunk a nyíregyházi önkormányzat aktív partnereként szeretne részt vállalni a megyeszékhely gyarapításában. Nekünk nem csak a hűtőszekrények gyártása fontos, figyelünk a kollégiánkra, a dolgozóinkra és a városra is, ahol hosszú távra tervezünk. Jövőre a skandináv piacra prémium hűtőkkel jelentkezünk, ez évente mintegy százezer új terméknek felel meg, ezért pedig száz új munkahely létesül.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában