Helyi közélet

2016.12.21. 13:05

Ahol az egész év egy nagy karácsony

Nyíregyháza - Különleges játszótér, sportprogram, hétszáz Mikulás-csomag – s még megannyi más!

Nyíregyháza - Különleges játszótér, sportprogram, hétszáz Mikulás-csomag – s még megannyi más!

Nálunk egész évben karácsony van – jelentette ki nemes egyszerűséggel a Rotary Club Nyíregyháza évzáró, a Centrál Hotelben megtartott összejövetelén Urbán Lajos háznagy. Állítása pedig azért abszolút tárgyilagos, mert ez a közösség folyamatosan segít, ad valakiknek valamit.

A kötetlen számvetéshez a Mandala Dalszínház remek műsora adta meg az alaphangot, ám még mindig az értékelés előtt egy fontos mozzanat erejéig a jövőbe pillantottak a résztvevők. A jelenlegi elnököt, dr. Kiss Ferencet ugyanis jövőre Urbán Lajos követi a soros elnök poszton, akitől 2018-ban (a tagság egyhangú szavazata alapján) Fekete Tibor veheti majd át a tisztet.

Kiváló csapattal

– A lécet magasra tették az eddigi elnökök, de elődeimhez hasonló elszántsággal, elhivatottsággal szeretnék majd dolgozni magam is. Már a felkészülésben is számítok a tagtársakra, akik nélkül nem lehet elérni ilyen szép eredményeket – köszönte meg a bizalmat Fekete Tibor.

– Nincs miért aggódni, ez egy kiváló klub, nagyon jó csapattal, amely mindenben segíti a soros elnököt és már sokszor bizonyított – gratulált elsőként dr. Kiss Ferenc, aki elnöki ciklusának első félévéből hozott példákkal támasztotta alá szavait. Augusztusban a Rotary világelnöke, Ravi Ravindran jelenlétében adták át Nyíregyháza belvárosában azt a különleges játszóteret, ahol fogyatékkal élő gyerekek is hintázhatnak és élhetnek át önfeledt pillanatokat. Október elején a német társklubbal közösen szerveztek városnéző, majd sportprogramot futással, kerékpározással.

A hónap végén nemzetközi konferencián igyekeztek bemutatni a nők szerepét a Rotary mozgalomban (ennek különlegessége volt, hogy most Nyíregyháza adja az országos szervezet első női kormányzóját Pénzes Ilona személyében).

Vendégváró Adományház

A november az utánpótlással, EarlyAct avatással indult, a hónap végén pedig érkeztek a cserediákok a világ távoli pontjairól. Decemberben sok száz (egészen pontosan 700) gyereket leptek meg Mikulás-csomaggal és műsorral, közös játékkal a Jósa András Múzeumban. Az idén is áll a Rotary Adományház Nyíregyháza karácsonyi forgatagában, ahol finom teát és forralt bort kínálva adnak ügyeletet és fogadják a (gyermekeknek szánt) támogatást a klub tagjai.

A rotarysok ebben az évben sem tétlenkedtek tehát, munkájuk gyümölcsét széles közösség élvezi. Természetesen már a jövő esztendőre is vannak terveik, tele meglepetéssel – de ez most még legyen tényleg meglepetés.

KM-NyZs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában