Helyi közélet

2016.12.03. 16:32

Ezt írta a kelet 70, 60 és 50 éve - Félholtra verték az új napkori körorvost

Nyíregyháza - Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1966-os december 3-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Nyíregyháza - Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1966-os december 3-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1946. december 3., kedd

Félholtra verték az új körorvost

Dr. K. Józsefet a napokban nevezték ki a napkori járás új körorvosának. Alig foglalta el hivatalát, máris beteghez hívták. Még nem volt jártas a községben, ezért maga mellé vette É. Mihály napkori gazdát, hogy mutassa neki az utat. Alig léptek ki a kapun, amikor négy legény jött szembe velük. Megállították őket, és megkérdezték, kihez van szerencséjük. A körorvos bemutatkozott, mire a legények szó nélkül nekiestek, és üdvözlésül félholtra verték. A verekedőket még É. Mihálynak sem sikerült lecsillapítania. Mint később kiderült, a négy legény ittasan jött ki a közeli vendéglőből, ahol nézeteltérésük volt, és a bosszújukat a szerencsétlen orvoson töltötték ki.

Hatvan éve írtuk

1956. december 3., kedd

Blokkot hamisított

A napokban elromlott a Nyíregyházi Állami Áruház egyik pénztárgépe. V. Mihályt küldték ki, hogy hozza működőképes állapotba a gépet, ő azonban javítás közben hamis blokkokat készített magának. Igyekezett is ezeket mihamarabb beváltani különböző ruházati cikkekre. Szerencsére idejében felfedték a hamisítást, és 2000 forintnyi felhasználatlan blokkot is lefoglaltak.

Ötven éve írtuk

1966. december 3., szombat

Szorgalmas pajtások

Társadalmi munkával köszöntötték pártunk IX. kongresszusát a sóstóhegyi úttörők: az iskola és az állomás között 150 méter hosszú járdát építettek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában