Helyi közélet

2016.12.31. 14:39

Kezdődhet a kivitelezés a nyugati összekötőn

Kisvárda - Költségvetési forrásból új, négyágú körforgalmú csomópont épül Kisvárda nyugati, 4149. jelű összekötő útján a Krucsay Márton, a Várday István és a Vár utca kereszteződésében – olvasható a magyarepitok.hu oldalon.

Kisvárda - Költségvetési forrásból új, négyágú körforgalmú csomópont épül Kisvárda nyugati, 4149. jelű összekötő útján a Krucsay Márton, a Várday István és a Vár utca kereszteződésében – olvasható a magyarepitok.hu oldalon. Az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az olcsvaapáti székhelyű Zemplénkő Kelet-magyarországi Építőipari Fővállalkozó és Bányászati Kft. nettó 273 millió forintos ajánlatát jelölte meg győztesként, így ők kezdhetik meg a munkát a városban.

A 9 méter belső sugarú, 6 méter körpálya szélességű körforgalom mellett két autóbusz egyidejű megállását biztosító új autóbuszöböl és négy gyalogos-átkelőhely is épül, készül egy új parkoló is, valamint felújítják a csomópontba csatlakozó utcák burkolatát és átépítik a járdákat is.

A csatlakozó útszakaszok, járdák, autóbusz-megállóhelyek átépítése és a kapcsolódó közműkiváltások elvégzése szintén a Zemplénkő feladatát képezi. A kivitelezés több mint 300 köbméter földmunkával jár, 1685 méter szegélyt építenek meg és 2200 négyzetméteren térkő burkolatot helyeznek el.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában