Helyi közélet

2016.12.16. 11:51

Tanácsok a zsebtolvajok ellen

Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság öt tanácsa, hogy a zsebtolvaj Önnél ne járjon sikerrel.

Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság öt tanácsa, hogy a zsebtolvaj Önnél ne járjon sikerrel.

Karácsony közeledtével a zseblopásokra „szakosodott” elkövetők jellemzően a nagy forgalmú, tömegeket vonzó helyeken, tömegközlekedési eszközökön, vasút- és autóbusz állomásokon, piacokon, bazárokban, bevásárló központokban tevékenykednek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és az irányítása alá tartozó helyi szervek bűnmegelőzési szakembereinek öt tanácsa abban segít, hogy Ön ne váljon ilyen bűncselekmény áldozatává.

  • Pénztárcáját, bankkártyáját, mobiltelefonját és egyéb értékeit még elindulás előtt tegye biztonságos helyre!
  • Bankkártyáját és a hozzá tartozó PIN-kódot ne tartsa egymás mellett!Forgalmas helyeken, tömegben táskáját
  • tartsa testközelben, értékeit a táska belsejében helyezze el!
  • Válltáskáját maga előtt fogja, hátizsák, hátitáska külső zsebeiben, farzsebében ne tartson értékeket!
  • Ha hosszabb időn keresztül gyanúsan viselkedő személyt lát a közelben, ellenőrizze értékeinek meglétét! Ha megtörtént a baj, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es központi segélyhívón!
  • - Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában