Helyi közélet

2016.12.09. 14:59

Vidámság egy vadászházban

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az állami gondozott gyermekek egész nap együtt lehettek a Mikulással.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az állami gondozott gyermekek egész nap együtt lehettek a Mikulással.

Önfeledt napot tölthetett el egy szentmártonkátai vadászházban az elmúlt vasárnap megyénkből több állami gondozott fiatal. A Kelet-európai Utógondozottakért és Lakóotthonokban Lakókért Alapítvány (KUL), az Élj Tudatosan Egyesület és az Aurora Borealis Oktatási Alapítvány által szervezett Mikulás-programra utaztak gyermekek Nyírszőlősből, Baktalórántházáról, Mátészalkáról és Cégénydányádról is. Mint Bozsányi György, a KUL önkéntese lapunknak elmondta, a Mikulás-házban egész nap vicces játékok várták a vendégeket, akik egy percet sem unatkoztak. Volt többek között célba lövés, ajándékkeresés, és ami a legfontosabb volt a fiatalok számára, hogy egy egész nap együtt lehettek a Mikulással.

A KUL Alapítvány 2007-ben alakult meg azzal a céllal, hogy állami gondozott fiatalokat táboroztasson, nekik életvezetési klubokat szervezzen.

– Én 2011 óta vagyok kapcsolatban az alapítvánnyal, először mint táborozó, ugyanis állami gondozottként nőttem fel én is Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Ma már önkéntesként dolgozom, hiszen sok életet láttam tönkremenni. Önkéntesként szeretném a fiataloknak megmutatni: minden társadalmi nyomás ellenére igen is helyt tud állni Magyarországon egy roma, egy állami gondozott fiatal is – mondta Bozsányi György.

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában