Helyi közélet

2016.12.28. 13:28

Visszatekintő - Duplo vagy semmi! – ez az új mottó

Nyíregyháza – A fejlesztéssel kétszeresére nőhet az üzem mérete, 120 ezerről 250 ezer négyzetméterre.

Nyíregyháza – A fejlesztéssel kétszeresére nőhet az üzem mérete, 120 ezerről 250 ezer négyzetméterre.

Százmillió eurós nagyságrendű beruházást hajtunk végre 2020-ig. Attól függően, hogy alakul a Lego termékeinek forgalma a következő években, akár 1 600 új munkahely jöhet létre Nyíregyházán, ezzel a munkavállalók száma mintegy 4 000-re emelkedhet – mondta január közepén a szabolcsi megyeszékhelyen Jesper Hassellund Mikkelsen gyárigazgató, majd úgy fogalmazott: 2014 márciusában, a nyíregyházi üzem avatásakor nem gondolta volna, hogy egy ekkora horderejű bejelentésre ilyen gyorsan sor kerülhet.

– Nyíregyháza földrajzilag is tökéletes helyszín a bővítésre és a fejlődésre, hiszen közel van a potenciális piaci partnereinkhez, megtalálható itt a megfelelően képzett munkaerő, a hatóságok pedig segítőkészek.

Tovább erősödhet a pozíciójuk

– A csoporton belüli pozíciója is tovább erősödhet a beruházás eredményeképpen a nyíregyházi gyárnak – fogalmazott Jesper Hassellund Mikkelsen gyárigazgató, a Lego-csoport senior alelnöke, majd említett néhány konkrét példát a megvalósítani kívánt tervekből.

– Megduplázódhat a csomagolóüzem területe, újabb két automata raktárbázis jöhet létre, de kétszeresére nőhet a fröccsöntő-kapacitás is. Jesper Hassellund Mikkelsen a cég filozófiájáról is beszélt: szerinte azok a Duplo és Lego termékek, melyeket cége gyárt, egyszerre fejleszti és szórakoztatja a gyermekeket. Dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester büszkén tette hozzá: a dán világcég úgy látja, hogy Nyíregyháza gazdaságpolitikája jó, ez a jövőbeni beruházás egyfajta elismerése a városvezetés munkájának.

– A magyar kormány 4,4 milliárd forinttal támogatja a fejlesztést, ez is egy beszédes dolog. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a nyugati elkerülő is továbbépülhet a közeljövőben, azt gondolom, van okunk az örömre – mondta akkoriban dr. Kovács Ferenc, aki kiemelte: a fejlesztés munkahelyeket jelent és sok családnak biztos megélhetést.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában