Helyi közélet

2017.01.25. 16:30

A galopp amatőr championja

Nyíregyháza - A nyíregyházi Gönczi Rebeka kiugró teljesítményét egyre csak fokozza.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Gönczi Rebeka kiugró teljesítményét egyre csak fokozza.

A Nemzeti Vágta-győztes Suták Vanda és Gajdos Zsolt, valamint a manapság is remeklő Suták Csenge után újabb nyíregyházi zsoké kápráztatja el a Kincsem Park szakértő közönségét. Gönczi Rebeka még csak három éve debütált, de már tavaly ő lett a hazai galopp amatőr championja. Vagyis abban a mezőnyben a legjobb. A Turf&Sports szaklapnak is nyilatkozott, ami keveseknek adatik meg a hazai lovasok közül.

– Az amatőröknél kizárólag csak ők indulhatnak, hivatásosak nem. Nekem ez rangos eredmény, fontos állomás az életemben. Nagyszerű érzés kerített hatalmába, amikor az Ügetőszilveszteren többezer ember előtt átvehettem a bajnoknak járó díszes serleget. Sok áldozattal, lemondással járt, amíg idáig eljutottam – említette Rebeka, aki reggelente általában ötkor kel, és az iskola előtt fut, suli után pedig irány az istálló. Legalábbis eddig. Az idén az érettségi előnyt élvez.

– Mivel én vezettem az amatőr ranglistát, így én képviselhettem Magyarországot az amatőrök Európa-bajnokságán. Sajnos, nem sikerült esélyes lovakat húznom a sorsolásnál, ennek ellenére pozitív impulzusok értek. Tavaly a Try Well hendikep sikerült a legjobban: kedvenc lovammal, Agorával előztük meg az egész mezőnyt. A legtöbbet eddig az év champion zsokéjától, Stanislav Georgievtől tanultam. Természetesen szeretnék megfelelni azoknak az elvárásoknak, ami amatőr championként rám hárul. Folyamatosan edzek, készülök, szabadidőmben pedig sokat foglalkozok a Mike nevű kutyámmal. A ló és az eb tökéletesen megfér egymás mellett az életemben – jegyezte meg végezetül Gönczi Rebeka.

– Rendszeresen nyomon követem a külföldi futamokat. Szívesen nézem az angol, a francia, az amerikai, az emirátusi és az ausztrál versenyeket. Kedvencem a francia Cristophe Soumillion többszörös champion zsoké és angol Lanfranco „Frankie” Dettori. Ő már most szobrot kapott Ascotban, mivel egyetlen versenynapon hét futamon állt rajthoz, és mindegyiket megnyerte, erre sem előtte, se azóta nem volt példa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában