Helyi közélet

2017.01.10. 16:04

Ármány és intrika

Nyíregyháza - A leselkedő veszély egy látszatra gőgös, rideg, fennhéjázó nőben ölt testet.

Nyíregyháza - A leselkedő veszély egy látszatra gőgös, rideg, fennhéjázó nőben ölt testet.

A Váci Mihály Művelődési Központ a „Lehozzuk Önnek a csillagokat” című programsorozat keretében január 29-én 19 órától műsorára tűzi Molnár Ferenc Olympia című vígjátékát.

Molnár Ferenc, a könnyed szellemesség és a fölényes bravúrok világhírű mestere az 1920-as évektől kezdve sok időt töltött külföldi fürdőhelyeken, talán a Karlsbadban eltöltött idő és az ott látottak, hallottak adták az ötletet az Olympia megírásához. A színhely egy monarchiabeli fürdőváros, talán éppen ­Karlsbad?

Ha egy magyar huszár öt nyelven beszél, kitűnő táncos, pompásan lovagol és remekül bridzsel; biztos lehet felőle, csak idő kérdése, hogy a nagy szerelmi kihívás mikor teríti le…

Nem övezhetik pletykák

Nem érdemelne sok szót az ilyen történet, ha a leselkedő veszély nem egy látszatra gőgös, rideg, fennhéjázó nőben öltene testet, aki ráadásul társadalmilag is hozzáférhetetlen: a trónörökösné első udvarhölgyét pletykák nem övezhetik, erkölcsileg feddhetetlen kell legyen. Mi végre volna azonban a környezete, ha nem azért, hogy gombolyítson körülötte annyi talányt, ármányt és intrikát, amennyi szükséges a felsőbb körökben kötelező unalom elviseléséhez, de kevesebb annál, amennyi végzetes lehet.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában