Helyi közélet

2017.01.03. 09:59

Csütörtökig kell visszavinni a tűzijátékokat

Nyíregyháza – A jogszabályok értelmében a szilvesztert követő öt napig, azaz január 6-áig kell térítésmentesen visszavennünk a III. kategóriába tartozó hibás, s emiatt nem működött pirotechnikai termékeket – mondta el lapunk érdeklődésére Szabados Rená­ta, aki Nyíregyházán és vidéken is árusított tűzijátékokat.

Nyíregyháza – A jogszabályok értelmében a szilvesztert követő öt napig, azaz január 6-áig kell térítésmentesen visszavennünk a III. kategóriába tartozó hibás, s emiatt nem működött pirotechnikai termékeket – mondta el lapunk érdeklődésére Szabados Rená­ta, aki Nyíregyházán és vidéken is árusított tűzijátékokat. A többéves tapasztalat szerint olyan nagyon ritkán, szinte nem is fordul elő, hogy valaki csak azért vigyen vissza egy–két rakétát, mert nem használták fel a megadott időtartam alatt, azaz december 31-én 18 órától január 1-jén 6 óráig.

Miközben a városban több elárusító konténernél nemcsak szigorúan zárt ajtót találtunk, de még a telefonszám és az eladó elérhetősége sem volt feltüntetve, addig Renátáék telefonszáma jól olvasható.

– Csak a nálunk vásárolt termékeket vagyunk kötelesek visszavenni, amihez a kapott nyugta is szükséges – hangsúlyozta kedd délelőtt Renáta, és elmondta: jó minőségű, ellenőrzött és magyar nyelvű használati útmutatóval is ellátott tűzijátékokat árusítottak. A visszavitt, leadott termékeket elszállítják, majd megsemmisítik, erre a forgalmazónak van engedélye.

Fokozott ellenőrzések

A pirotechnikai termékek illegális forgalmazásának, árusításának és használatának megakadályozása érdekében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya, valamint a területileg illetékes rendőrkapitányságok dolgozói több alkalommal és visszatérően fokozott ellenőrzéseket hajtottak végre már az árusítás időszakában, de a visszavétel idején is figyelnek arra, hogy minden a szabályoknak megfelelően történjen.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában