Helyi közélet

2017.01.17. 10:55

Visszatekintő - Batáta: meglepte, hogy tökéletesen megterem

Nyíregyháza - A megyeszékhelyen gazdálkodó Bánszki Ferenc úgy döntött: enged a Nyírségi Édesburgonya Kft. csábításának, és a „piros krumpli” termesztésébe kezd.

Nyíregyháza - A megyeszékhelyen gazdálkodó Bánszki Ferenc úgy döntött: enged a Nyírségi Édesburgonya Kft. csábításának, és a „piros krumpli” termesztésébe kezd. Mint azt lapunknak október első napjaiban elmondta: egy cseppet sem bánta meg. – Tavasszal döntöttem úgy, hogy elkezdek foglalkozni az édesburgonyával. Hallottam, hogy Ásotthalmon már komolyan belevágtak a zöldség termesztésébe, gondoltam, én is szerencsét próbálok – mondta el érdeklődésünkre a megyeszékhelyen élő gazda, aki hozzátette: meglepte, hogy az édesburgonya tökéletesen megterem a nyírségi homokban. – Úgy érzem, az első évben kiváló termésem lehet – fogalmazott Bánszki Ferenc, aki az elmúlt években kukoricával és napraforgóval is foglalkozott, most azonban úgy tűnik, leteszi a voksát a batátaként is emlegetett édesburgonya mellett.

– A dugványokat májusban, illetve június elején ültettem el, a vízen és a napsugarakon kívül semmi mást nem kívántak – mondta a nyíregyházi gazda, aki a betakarítást október közepére tervezte.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában