Helyi közélet

2017.01.31. 12:11

Szívügye volt az ifjúság nevelése

Nyíregyháza - Hetvenegy esztendős korában elhunyt Békési Elemér, az oktatásügy kiváló szakértője, köztiszteletnek örvendő pedagógusa.

Nyíregyháza - Hetvenegy esztendős korában elhunyt Békési Elemér, az oktatásügy kiváló szakértője, köztiszteletnek örvendő pedagógusa.

Kedves Elemér! Életed közel felét együtt töltöttük, egy munkahelyen a nyíregyházi önkormányzat oktatási osztályán. Kiváló munkatárs, később osztályvezetőként határozott, a döntéseket bátran felvállaló ember voltál. Emlékszem, mennyit vitatkoztunk szakmai kérdésekben, de sohasem váltunk el haraggal, hiszen valamelyikünk érvelése mindig meg­győz­te a másikat és közös nevezőre jutottunk. Az a sok-sok közös szakértői munka, a kis községektől a nagy városokig, sőt, a fővárosig, nagy segítséget nyújtott mások számára! Mennyi közös élményem van hazai és külföldi tanulmányi utakról, hiszen az intézményvezetőkkel bejártuk Európát és örömmel nyugtáztuk, hogy a mi óvodáink, iskoláink megállnák a helyüket bárhol a világon. Szívügyed volt az ifjúság nevelése, a pedagógusok megbecsülése. Emlékszem, mennyit dolgoztunk a jövő generációjáért, a szigligeti gyermeküdültetés feltételeinek megteremtésén, a testvérvárosi, partnervárosi kapcsolatok kialakításáért, a sport és kulturális élet fejlesztése érdekében. Egy dolog volt, amiben soha nem értettünk egyet. A pipázásodat még csak-csak elfogadtam, mert te a pipadohányt szárított, vad lóhere virággal keverted, s annak különlegesen jó illata volt, de a későbbiekben a cigarettázásról soha nem tudtalak lebeszélni. Később nyugdíjasokként is együtt dolgoztunk a közoktatásban, de sajnos közbeszólt az élet „nagy rendezője”. Sok embernek fogsz hiányozni, nyugodj békében!

- Barátod: Németh Feri -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában