Helyi közélet

2017.01.25. 14:15

Túl kevés a művészfilm a Krúdy Art Moziban?

Nyíregyháza - Többször írtunk már róla, mennyire népszerű a nyíregyházi mozibarát közönség körében a Krúdy Art Mozi, legutóbb mégis akadt egy néző, aki némi hiányosságot is felfedezni vélt a filmszínház működésében.

Nyíregyháza - Többször írtunk már róla, mennyire népszerű a nyíregyházi mozibarát közönség körében a Krúdy Art Mozi, legutóbb mégis akadt egy néző, aki némi hiányosságot is felfedezni vélt a filmszínház működésében.

Felvetette, hogy kevésnek találja a művészfilmek számát, s amit bemutatnak, azok a művek is leginkább késve kerülnek a nyíregyházi közönség elé. További észrevétele volt olvasónknak, hogy a műsort tartalmazó szórólap is lehetne egy kicsit igényesebb, az pedig külön sajnálatos – fogalmazott –, hogy csak a félhavi műsor olvasható rajta. Végezetül azt sem igazán értette, miért vannak vetítések olyan „lehetetlen” időpontokban, mint mondjuk a 12 óra 20 perc.

Az igazgató válaszol

A felvetésekkel megkerestük a mozit üzemeltető Váci Mihály Kulturális Központot. Mészáros Szilárd, az intézmény igazgatója az art mozi munkatársainak nevében adott magyarázatot. Elsőként arra hívta fel a figyelmet – megköszönve a műsorral kapcsolatos észrevételeket –, hogy a filmszínház összes előadásszámának több mint a felét teszik ki az „art” besorolású alkotások. Egyébként is különös figyelmet fordítanak arra, hogy a törvényi és üzemeltetési kötelezettségeiknek eleget tegyenek. Amikor csak tehetik, a premiernapon vagy ahhoz a lehető legközelebbi időpontban vetítik az új alkotásokat, bizonyos filmek magyarországi bemutató időpontjainak a megválasztásában viszont egyetlen mozinak sincs beleszólása.

A szórólappal kapcsolatban elmondta: korábban nem volt ilyesmi, de fontosnak érezték, hogy az online portálokhoz nehezebben hozzáférők is értesülhessenek a műsorról. Igaz, hogy az új filmek hetente cserélődnek, de igyekeznek a szórólapon két hét programját megjeleníteni a hosszabb távú tervezhetőség érdekében. Ami pedig a havi műsortervet illeti, ez megtalálható a mozi saját honlapján, nyomtatásban pedig a nyírségi Műsorfüzetben és a Műsorkalauzban.

Ha több terem lesz…

– A kora délutáni kezdésről pedig csak annyit, hogy éves szinten csupán néhány alkalommal találkozhat ilyennel kedves filmbarátunk. Ezeket egyfelől a nézők külön kérésére, másfelől egyéb technikai, szervezési feltételek megteremtése miatt iktattuk be. Sajnos, a jövőben csak akkor fogunk tudni ezen változtatni, ha megvalósíthatóvá válik a teremszám bővítése – közölte Mészáros Szilárd.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában