Helyi közélet

2017.02.13. 10:04

Előadássorozat az iskolán belüli erőszak ellen

Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az iskolákon belüli erőszak elleni fellépésre.

Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az iskolákon belüli erőszak elleni fellépésre. A témában prevenciós előadásokat tartanak a megyei középiskolákban, amelyeken a diákok mellett a pedagógusok is részt vesznek. A szakemberek azokra a lehetséges megoldásokra hívják fel a figyelmet, amelyek alkalmazásával megelőzhető, vagy adott esetben kezelhető a már létrejött konfliktushelyzet

. A foglalkozásokat olyan gyakorlati példákkal színesíteni az előadók, amelyek lehetővé teszik a téma megértését. A cél, hogy ne valósítson meg sem a diák, sem a pedagógus olyan jogellenes magatartást, ami hivatalos eljárást von maga után. Az oktatási intézmények részéről folyamatos az érdeklődés a témában, a már megkezdett előadássorozat a jövőben is folytatódni fog.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában