Helyi közélet

2017.02.08. 11:55

Főszerepben a tiszaeszlári finomságok

Tiszaeszlár - Mindegyik nap szorgos munkával telik a tiszaeszlári Kocsis Tanyán, azonban ezekben a napokban még nagyobb fokozatra kapcsolnak a dolgozók, ugyanis a hétvégén a családi vállalkozás bemutatkozik a X. Budapesti Mangalica Fesztiválon.

Tiszaeszlár - Mindegyik nap szorgos munkával telik a tiszaeszlári Kocsis Tanyán, azonban ezekben a napokban még nagyobb fokozatra kapcsolnak a dolgozók, ugyanis a hétvégén a családi vállalkozás bemutatkozik a X. Budapesti Mangalica Fesztiválon. A rendezvényre az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeznek tenyésztők és őstermelők, így sok esetben magától az állattartótól vehetik meg a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült termékeket a látogatók.

Tavaly: harmadik helyezés

– A megszokott termékeinkkel veszünk részt a fesztiválon, egyedül a rakott fej lesz az újdonság, ezt eddig még nem vittük fesztiválra. A fővárosban bemutatkozunk ismét füstölt, főtt és töltelék árukkal, hurkákkal. A rendezvény miatt nem leszünk a hétvégén a nyíregyházi Búza téri piacon – tájékoztatta lapunkat Kobzos István, a Kocsis Tanya munkatársa. A családi vállalkozás megyénkben az elsők között, 2005-ben kezdett el foglalkozni a mangalicák tenyésztésével, majd később a feldolgozásukkal.

A budapesti fesztiválon a szervezők több kategóriában díjazzák is a bemutatott termékeket.

– Tavaly az össztermék kategóriában a harmadik díjat szereztük meg, az idén is jó lenne az első ötben végezni. Ezt a kategóriát értékesebbnek tartjuk, mintha csak valamelyik termékünk szerepelne kiválóan, az össztermék-díj ugyanis rangot ad.

– Különben nem a díjért megyünk, hanem mert fontosnak érezzük a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete egységét, összefogását, hiszen olyanok vagyunk, mint egy nagyon nagy család – tette hozzá Kobzos István.

KM-MML


Hajnalban díszítik a házat

A fesztiválon bemutatandó füstölt termékek már készen vannak, ezekben a napokban a friss termékek készülnek, többek között a kenőmájas, a bácskai hurka, a májas hurka, illetve többféle szalonna. A család csütörtök este utazik Budapestre, péntek hajnalban pedig már díszíthetik, berendezhetik a Szabadság téren azt a faházat, amelyről számukra az egyesület gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában