Helyi közélet

2017.02.24. 11:59

Lelki párhuzamok

Nyíregyháza - Lázár Kati Jászai Mari bőrébe bújik – a monodrámát március 1-jén Nyíregyházán láthatja a közönség.

Nyíregyháza - Lázár Kati Jászai Mari bőrébe bújik – a monodrámát március 1-jén Nyíregyházán láthatja a közönség.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Magyarország kiváló művésze címmel kitüntetett színész és rendező, Lázár Kati legújabb szerepében Jászai Mariként, más néven Kripli Mariként tűnik fel – az Orlai Produkciós Iroda előadását március 1-jén, szerdán 19 órától a Móricz Zsigmond Színház Krúdy kamarájában láthatják az érdeklődők. „Az előadást látva könnyű megjósolni: a vastaps garantált” – írta a produkcióról az Infovilágban Muzsay András.

Nagy színésznők találkozása

A két színésznő életében fellelhető erős lelki és sorsbeli párhuzamok sarkallták Lázár Katit a monodráma összeállítására. A darab a boldogságról és a keserűségről, a szerepek nagyságáról és a színházi viszonyok kisszerűségéről, önmagáról és pályatársakról, magánéleti küzdelmekről és titkon vágyott reményekről szól.

A színésznő egy korábbi, Magyar Narancsnak adott interjújában ezt mondta a darabról, a felkészülésről: „Huszonhét évesen vettem meg a könyvet, de csak három évvel ezelőtt olvastam el rendesen. Nem bírtam letenni.

Éreztem, hogy stimmel rám a fájdalom, az alapszenvedés, ami nagyon sok színésznek a sajátja, amiből színészkedünk. Az is érdekelt, hogy mi van az ismertség, a híresség mögött, a hozott dolgok a családból, az ősöktől, akár hetedíziglen. Mindenkinek megvan a hozott „terhe”, ami motoszkál benne. Nem is kell nagyon tipródnunk a színpadon, csak késszé kell tenni a testünket, az agyunkat, a lelkünket a befogadásra… Jászai harminc embernek való életet élt meg és utat járt be. Az ő pályája sokkal nagyobb ívű. Semmi nem volt elég neki. Fáradhatatlan volt, én sokkal fáradékonyabb vagyok, ha nem a színházról vagy valami gyönyörűséges természetbeli dologról, kisállatokról vagy emberkékről van szó.”

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában