Helyi közélet

2017.02.08. 16:08

Mindig a koronáról álmodik a Gergelyiugornyáról származó szépség

Gergelyiugornya - Számos érdekes eseménytudósítás és interjú mellett, egy sok szempontból különleges kollégistánkat is bemutattuk az Inczédy Kolilap legújabb, januári számában. Macsi Alexandra ugyanis bejutott a Miss Alpok Adria Szépségverseny döntőjébe.

Gergelyiugornya - Számos érdekes eseménytudósítás és interjú mellett, egy sok szempontból különleges kollégistánkat is bemutattuk az Inczédy Kolilap legújabb, januári számában. Macsi Alexandra ugyanis bejutott a Miss Alpok Adria Szépségverseny döntőjébe.

Az álmaira is kíváncsiak voltak

A Gergelyiugornyáról származó interjúalanyunk elmondta: a barátai biztatására indult el a szépségversenyen. Jelenleg a Művészeti Szakközépiskola diákjaként képző-iparművész tagozaton tanul, így érthető, hogy a divat világa sem áll távol az érdeklődési körétől.

– Egy kérdőívet kellett kitölteni, amelyben a jelentkező külsejére vonatkozó kérdéseken túl (például hajad és szemed színe, ruhaméret, testsúly, derék- és csípőméret, mellbőség, stb.) az iskolai végzettségre, nyelvtudásra és a jelentkezők további terveire, álmaira is kíváncsiak voltak.

– Később felkészítésen vettem részt, ahol szakemberek segítségével (fodrász, kozmetikus, fotós) készülhettem a megmérettetésre a társaimmal. A személyiségünkhöz és a külsőnkhöz illő ruhákat, sminket választottak számukra, gyakoroltuk a színpadi koreográfiát, a szép tartást, járást, de még étkezési tanácsokkal is elláttak minket – mesélt élményeiről, tapasztalatairól a fiatal szépség.

Kérdésünkre, mi a jó eredmény, szereplés titka, Alexandra így válaszolt: – Egy szépségversenyen a zsűri elsősorban a versenyzők külseje, mozgása és általános megjelenése alapján hirdet győztest. A jelentkezők műveltsége, intelligenciája is nagyon fontos, de hangsúlyt helyeznek a beszédkészségre is. Az egész egy show-műsor keretében zajlik, ahol fürdőruhában és estélyi ruhában vonulnak fel a versenyzők a zsűri előtt. A műsorvezető mindenkinek feltesz pár kérdést, engem például a divattervezői célkitűzésemről faggatott.

Pontozással dől el, ki a győztes

– A Miss Alpok Adria Szépségversenyre nagy lehetőségként tekintek. Fontos kiemelni, hogy ez szépség-, nem pedig modellverseny, valódi, szép lányokat, arcokat, nőies formákat keresnek a szervezők. A bemutatkozásokat (amíg a versenyzők átöltöznek) zenés-táncos műsorok színesítik. A döntő zsűrije hírességekből, illetve szakemberekből (neves fotós, fodrász, újságíró) áll. Pontozás dönt a győztesről és a helyezésekről, a szponzorok pedig a különdíjakról. Az esemény végén, a különdíjak után a helyezetteket (először a harmadikat és a másodikat) hirdetik ki, végül a győztest.

– Külföldön szokás, hogy az előző évi győztes helyezi az új szépségkirálynő fejére a koronát, Magyarországon a verseny főszervezője teszi ezt. Aki elindul egy ilyen versenyen, az titokban mindig a koronáról álmodik…

- Kozmej Viktória, Mészáros Zsuzsanna, Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Kollégiuma -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában