Helyi közélet

2017.02.16. 13:01

Pelenkát osztott a Katolikus Karitász

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Húszmillió forint értékű adományt kaptak a rászoruló családok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Húszmillió forint értékű adományt kaptak a rászoruló családok.

– A Katolikus Karitász húszmillió forint értékű pelenkát kapott a DM jóvoltából, ez a mennyiség tizenhat egyházmegye között oszlik el – tájékoztatta lapunkat a nagylelkű adományról Mészáros László, a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász igazgatója.

– A mi egyházmegyénkben ötven Karitász-csoport kap nyolc–nyolc doboz pelenkát, amit – a tavalyi akcióhoz hasonlóan – rászoruló, kis­gyermekes családokhoz juttatnak el.

– Először a kisvárdai, majd sorban a fehérgyarmati, mátészalkai, vásárosnaményi és rakamazi kerületben adtuk át a dobozokat. Pócspetriben alakult egy új Karitász-csoport, amely már az alakulógyűlésen átvehette az adományt. A nyíregyházi kerületnek szerda délelőtt a Kossuth téri Karitász-iroda udvarán adtuk át a pelenkákat – sorolta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszíneket Mészáros László, aki végezetül hozzátette: – Köszönjük a felajánlóknak a családok nevében mindazt a segítséget, amit évek óta nyújtanak számunkra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában