Helyi közélet

2017.03.18. 09:01

34 alkalommal történt szabadtéri tűzeset pénteken - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. március 17-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. március 17-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

34 szabadtéri tűzesethez riasztották az elmúlt 24 órában a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Ötven hektáros területen a nyárfás és a tölgyes aljnövényzete égett, valamint nagyobb területen a nád is meggyulladt péntek délután Tyukod és Nagyecsed között, a Zsírostanya közelében. A mátészalkai hivatásos, a csengeri önkormányzati és a tyukodi önkéntes tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Négy hektáros területen foltokban kapott lángra a száraz fű, az akácos és a cserje péntek délelőtt Sényőn, a József Attila utca mögötti területen. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Szintén négy hektáros területen kellett hasonló eseménynél beavatkozniuk a csengeri önkormányzati és a mátészalkai hivatásos tűzoltóknak péntek délután Porcsalma külterületén, ahol fiatal tölgyes aljnövényzete égett, de kisebb területeken is a szabadtéri tűz oltása adott feladatot Tiszakanyáron, Kótajban, Kisvárdán, Nyírderzsen, Gulácson, Nyírmihálydiban, Pócspetriben, Ópályiban, Nyírkátán, Ibrányban, Napkoron és Demecserben, valamint Kántorjánosiban és Nyírmadán is. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában