Helyi közélet

2017.03.12. 11:11

3x4 a „Feltámadás Misztériuma” Kisvárdán a Konferencia Központban

Kisvárda - A 3x4–es alkotás, nagypénteket, nagyszombatot és húsvétvasárnapot rögzíti, melyek Krisztus arcait mutatják be a saját látásmódjában, mely képek a mai felfogásomat tükrözi.”–mondta Szeifried Zoltán.

Kisvárda - A 3x4–es alkotás, nagypénteket, nagyszombatot és húsvétvasárnapot rögzíti, melyek Krisztus arcait mutatják be a saját látásmódjában, mely képek a mai felfogásomat tükrözi.”–mondta Szeifried Zoltán.

Kisvárda –A kiállítás megnyitó március 17–én /pénteken/ délután négy órakor a kisvárdai Konferencia Központban lesz. Megnyitja, Dr. BerzékyJózsef, közreműködik a város férfi Dalárdája. Megtekinthető április végéig, az Intézmény nyitvatartási időrendjében.

A feltámadás képi megfogalmazása

–Olyan témakörhöz nyúltam, amely a képzőművészet területén nem hangsúlyosan jelenik meg, a feltámadás folyamatának képi ábrázolása. A festménysorozat /3x4 alkotás/ a nagypéntek, nagyszombat és húsvétvasárnap Krisztus arcait mutatja be, teljes mértékben elvonatkoztatva külvilági és minden más zavaró tényezőtől. Szubjektív, és szándékom szerint szuggesztív módon – mondta az alkotó, Szeifried Zoltán festő–grafikus.

–A vallások eltel kb. 10 000 éve alatt, –folytatja az alkotó– voltak pogány, mitikus, mitológiai hitvilágok, az egyiptomi fáraók istenei, majd a zsidóság egy Isten hite, míg elérkezünk Isten Fiához, Jézus Krisztushoz, az Atyával és Szentlélekkel egységben a Szentháromságban. Mint minden világvallás, a kereszténység is megosztja, elválasztja a különböző meggyőződésű híveket, de véleményem szerint inkább összetartja az igaz embereket, mert a békét és szeretetet hirdetik, nem magyaráznak bele és félre semmit. Valláson belül is sok kérdés van, melyekben nincs közös nevező az emberek között. A hívő ember számára Isten Fia feltámadása nem kérdés, hanem tény! Mégis, a gondolat és szándék az, ami eldönti kiből milyen ember lesz. Mindenki egyéni, saját döntése kiben, miben hisz, vagy sem! Régóta foglalkoztat a feltámadás képi megjelenítése, ami – nem mellesleg – festmény–sorozatban még nem került feldolgozásra. – mondta befejezésül Szeifried Zoltán.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában