Helyi közélet

2017.03.06. 10:01

A brutalitásra nincs mentség!

Nyírtelek - Maradandó lelki nyomokat hagyott a környékbéliekben a brutalitással kísért bűn - írja olvasónk.

Nyírtelek - Maradandó lelki nyomokat hagyott a környékbéliekben a brutalitással kísért bűn - írja olvasónk.

Van, akinek mindennap a fejében jár, s van, aki nem is hallott az 5., 7. és 10. bibliai parancsolatokról: Ne ölj! Ne lopj! Másnak tulajdonát ne kívánd! Csendes kisvárosunk, Nyírtelek lakosságát megrázta a minap a hír, miszerint a település egyik forgalmas helyén majdnem halálra verte egy 18 éves helybeli fiú a sokak által ismert és kedvelt, 62 éves boltos asszonyt.

Az elsötétített nemzeti dohányboltok sajnos évek óta tálcán kínálják magukat a bűnözőknek a rablásra. Tudom, törvényszegés mindig volt és lesz is, de az értékszerzés okán az embertársunk elleni, akár halált is okozó brutalitásra nincs magyarázat. Bele sem merek gondolni, ha az én egyik közeli rokonommal történt volna mindez, mit tennék az azóta elkapott, beismerő vallomást tett fiatalemberrel!

Az eset dühítő és felkavaró, maradandó lelki nyomokat hagyott a környékbéliekben a brutalitással kísért bűn. Alig találni nyomdafestéket tűrő jelzőket arra, aki erőszakkal, velejéig gonosz módon egy védtelen idősre támad pár ezer forintért. Egyúttal megfogalmazódik az emberben a kérdés, vajon milyen nevelést kapott otthon a szüleitől.

Minimalizálni kellene annak az esélyét, hogy ilyen és ehhez hasonló bűntények előfordulhassanak, hogy egyesek erőszakosan lépjenek fel a közösség kárára. Gyúljon végre világosság! A dohányboltokban és a fejekben is!

- Hadas Attila -


Nyírtelek - Egy dohányboltban dolgozó eladónőre támadt rá a gyanúsított, akit a rendőrök rövid időn belül őrizetbe vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában