2017.03.21. 10:45
A nap receptje: barbecue-oldalas
Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ha egy igazán laktató ebédre gondolt mára, van egy jó receptünk.
Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ha egy igazán laktató ebédre gondolt mára, van egy jó receptünk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A húst megmossuk. Az oldalast sóval és borssal bedörzsöljük, majd vízben addig főzzük, amíg le nem válik a hús a csontról. Egy tálkában sót, őrölt borsot, barna cukrot és pirospaprikát összekeverünk, ha igazán csípős szószt szeretnénk, hozzáadjuk a chiliport is.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a ketchupot, mustárt, ecetet, citromlevet, szójaszószt, mézet és a vizet. A száraz és folyékony hozzávalókat összekeverjük, és az oldalast alaposan bekenjük vele, majd grillezzük, vagy sütőben 180 fokon megsütjük kb. 30 perc alatt.
A babot megfőzzük, ezalatt a bacont hagymával megpirítjuk. A leszűrt babhoz hozzáadjuk a baconös-hagymás keveréket, a megmaradt zsiradékkal együtt. A kockára vágott tricolor paprikát, cukrot, petrezselyemzöldet összekeverjük és hozzáadjuk az előbb elkészített babsalátához.
- Fenyves Hotel, Baktalórántháza -