Helyi közélet

2017.03.21. 10:45

A nap receptje: barbecue-oldalas

Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ha egy igazán laktató ebédre gondolt mára, van egy jó receptünk.

Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ha egy igazán laktató ebédre gondolt mára, van egy jó receptünk.

Hozzávalók:

  • 45 dkg sertésoldalas
  • olaj
  • 4 dkg mustár
  • 1 kk. barna cukor
  • 1 kk. cukor
  • 1 kk. ecet
  • 1 kk. citromlé
  • 2 ek. víz
  • bors
  • chilipor
  • 1 kk. szójaszósz
  • 15 dkg tarka bab
  • 4 dkg ketchup
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tricolor paprika
  • 10 dkg bacon
  • 1 hagyma
  • 1 ek. méz
  • petrezselyemzöld
  • Elkészítés:

    A húst megmossuk. Az oldalast sóval és borssal bedörzsöljük, majd vízben addig főzzük, amíg le nem válik a hús a csontról. Egy tálkában sót, őrölt borsot, barna cukrot és pirospaprikát összekeverünk, ha igazán csípős szószt szeretnénk, hozzáadjuk a chili­port is.

    Egy nagyobb tálban összekeverjük a ketchupot, mustárt, ecetet, citromlevet, szójaszószt, mézet és a vizet. A száraz és folyékony hozzávalókat összekeverjük, és az oldalast alaposan bekenjük vele, majd grillezzük, vagy sütőben 180 fokon megsütjük kb. 30 perc alatt.

    A babot megfőzzük, ezalatt a bacont hagymával megpirítjuk. A leszűrt babhoz hozzáadjuk a baconös-hagymás keveréket, a megmaradt zsiradékkal együtt. A kockára vágott tricolor paprikát, cukrot, petrezselyemzöldet összekeverjük és hozzáadjuk az előbb elkészített babsalátához.

    - Fenyves Hotel, Baktalórántháza -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában