Helyi közélet

2017.03.03. 11:48

Arany hónap Kisvárdán

Kisvárda - Arany János születésének 200. évfordulójáról emlékeztek meg március 2–án országszerte, így Felső–Szabolcs központjában Kisvárdán is.

Kisvárda - Arany János születésének 200. évfordulójáról emlékeztek meg március 2–án országszerte, így Felső–Szabolcs központjában Kisvárdán is. A Várday István Városi Könyvtár és a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete „Arany hónap”– pal ünnepli, az Arany János emlékévet, a 19. század magyar költészetének egyik legnagyobb alakját, a Nagyszalontán 1817. március 2–án született Arany Jánost.

A rendezőszervek egy teljes hónapot szentelnek a költő bicentenáriumának alkalmából. Az első ilyen rendezvény, a „Toldi maraton” március 2–án délután két órakor kezdődött a Városháza előtti téren. A város általános iskoláinak hatodikos tanulói, –Toldi a hatodik osztályosok kötelező olvasmánya– összesen 108–an mondta végig a Toldit. Az iskolák tanulóit a tanodák magyar szakos tanárai készítették fel a közel két órás „Toldi maraton”–ra. A hideg s szeles időjárás nem volt kedvező a szereplőknek, de az érdeklődőknek sem. Így is sokan meg–megálltak az előadást meghallgatni a város főterén.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában