Helyi közélet

2017.03.17. 16:51

Az univerzum a tornateremben

Nyíregyháza - Az egész világegyetemet hozta el a gyerekekhez a Csillagszekér Planetárium.

Nyíregyháza - Az egész világegyetemet hozta el a gyerekekhez a Csillagszekér Planetárium.

Az aztán a móka, ha az éjszaka égbolt szépségében fényes nappal is gyönyörködhetünk, ráadásul épp egy tornateremben. Márpedig pontosan ilyen élményben volt részük azoknak az iskolás gyerekeknek és óvodásoknak, akik ellátogattak pénteken a Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményébe, ahol szakavatott kutatócsillagászok planetáriumi látványossággal, s érdekes előadással vártak mindenkit.

A tornaterembe lépőket egy hatalmas, 7 méteres, könnyűfém-szerkezetes kupolasátor fogadta. A belsejében egy számítógép vezérelte, halszemoptikával felszerelt projektorral vetítettek látványos filmeket a gömbfelületre.

– Egy – az élet keletkezését bemutató – filmet hoztunk el mára, amiből kiderül, hol tart a téma kutatásában a tudomány, s mit gondolunk ma az élet kialakulásáról – mondta el lapunknak Szing Attila, a Stratolab Kutató, Fejlesztő és Innovációs Kft. ügyvezetője.

Azt már Veres László tagintézményvezető-helyettes árulta el nekünk, hogy ezt a remek oktatási formát egyik kolléganője, Sesztákné Rácz Éva tanárnő fedezte fel egy családi kirándulás alkalmával. Átgondolták a lehetőségeiket, s rövid időn belül hozzá is fogtak a szervezéshez. S ha már eljött hozzájuk a Csillagszekér, a saját gyermekeinken kívül az anyaintézmény tanulóit is vendégül látták, s a közeli óvoda kis neveltjeit is meghívták.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában