Helyi közélet

2017.03.02. 16:42

Bérletátírás - Fennakadással járt, ezért szüntették meg

Nyíregyháza - A színház hosszú mérlegelés után döntött a bérletátírás lehetőségének megszüntetéséről.

Nyíregyháza - A színház hosszú mérlegelés után döntött a bérletátírás lehetőségének megszüntetéséről.

Ebben az évadban nagy meglepetésként ért az az intézkedés, hogyha a bérletemnek megfelelő időpontban (rajtam kívülálló okok miatt) nem tudtam elmenni egy adott színházi előadásra, más időpontban nem vehettem igénybe a bérletemet – fordult szerkesztőségünkhöz Ujváry Józsefné, aki mint írta, az egyik legrégebben bérlettel rendelkező színházlátogató, és nemcsak a saját, de több társa véleményét is tolmácsolta.

– Nem értem az intézkedést. A színházat semmiféle kár nem éri, sőt, nyer azon, ha az üres helyemet egy jegyet váltó nézőnek eladja, hiszen az a szék kétszer is ki van fizetve. Tisztelettel kérem a színház vezetőségét, hogy továbbra is tegye lehetővé, hogy esetenként, szükséges és indokolt esetben egy másik előadáson használhassam a bérletemet – zárta levelét olvasónk.

Más színházban sincs ilyen

Megkerestük a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vezetését, és megtudtuk: ahogyan az a 2016/2017-es évad műsorfüzetében is olvasható, ettől az évadtól, a többi színház gyakorlatához hasonló módon, megszüntették a bérletátírás lehetőségét.

Azt írják: hosszú mérle­gelést követően jutottak erre a döntésre. Annyira sok volt a bérletátírás, hogy az ezt igénybe vevő nézőik időnként nem tudtak bejutni az előadásokra. „Számos esetben fordult elő, hogy bérletesünk nem jutott be az általa választott másik időpontra, hiszen egyik előadásunkra sem tudunk korlátlan férőhelyet biztosítani. Minden esetben arra törekszünk, hogy ne okozzunk csalódást senkinek, így megszüntettük ezt a szolgáltatásunkat.

Mivel azonban az Önök kényelme a legfontosabb számunkra, a havi műsorunkat az előző hónap 5-éig nyilvánosságra hozzuk, hogy elfoglaltságaikat időben megtervezhessék a színházi előadások időpontjának függvényében. Reméljük, ezzel megelőzzük azt a sok kellemetlenséggel és fennakadással járó szituációt, melyet az átírások idézhettek elő a közelmúltban.

Bízunk benne, hogy megértik a döntésünk mögött húzódó okokat, s továbbra is közönségünk tagjai között üdvözölhetjük önöket!” – írta a színház vezetése. KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában