Helyi közélet

2017.03.16. 16:30

Egy újabb álom teljesült

Nyíregyháza - Hajni a diploma megszerzése után azonnal el tudott helyezkedni.

Nyíregyháza - Hajni a diploma megszerzése után azonnal el tudott helyezkedni.

Hosszú éveken át tartó küzdelmét és kitartását a Nyíregyházi Televíziónak köszönhetően az egész ország megismerhette, sokan a Nyíregyházi Napló riportsorozatából tudják, hogy szerezte meg Hegedüs Hajnalka az egyetemi diplomát. Az utcán rengetegen felismerik, sok dicséretet kap, és ami a legfontosabb: tudását kamatoztathatja is. Hajnalka az IT Services Hungary Kft. alkalmazottjaként dolgozik.

Megtanult küzdeni

A televízió szerkesztői a diplomája megszerzése után is követték a sorsát: Hajni elhelyezkedett a Start Nonprofit Kft.-nél. Közben az IT Services Hungary egyik munkatársa a média híradásain keresztül felfigyelt rá, és a cég megkereste. Több állásinterjú után Hajnalka elhelyezkedhetett a cégnél, távmunkában Business Operation Associate munkakörben dolgozik. – Resource Managementet támogató szoftvert tervezek és fejlesztek – meséli Hegedüs Hajnalka. – Szerencsésnek érzem magam. Teljesült az álmom, hiszen fejlesztőként dolgozhatok, és boldogan mondhatom, hogy olyan munkát végzek, amit nagyon szeretek. Megtanultam küzdeni és semmit nem feladni, az egyetemi évek során pedig megszerezhettem azt a képességet, hogy fel tudjam venni a fordulatot. Bár ez a felsőfokú tanulmányok alatt egy cseppet sem volt könnyű, most a munka világában nagy hasznát veszem. Az interneten keresztül kommunikálunk a kollégákkal, akik mindenben támogatnak. Minden héten vannak online megbeszéléseink, amelyen ott kell lennem, de ettől eltekintve, a munkaidőmet magam határozhatom meg. És, természetesen, vannak olyan helyzetek, amikor személyesen meg kell jelennem, ekkor édesanyámmal átutazunk Debrecenbe. Nagyon szeretem a csapatot, ahova kerültem. Élvezem a munkám, örülök, hogy a szakmámat gyakorolhatom és fejleszthetem a tudásom.

„Büszkék vagyunk rá”

– Valamikor azt mondták, hogy tehetünk bármit, Hajnalka akkor is mozgás- és értelmileg sérült lesz élete végéig. Mi ezt nem akartuk elfogadni, s kerestük a lehetőségeket, ami a fejlődését, az előbbre jutását segítette – meséli az édesanya, Hegedüsné Éberhardt Ildikó.

– Igaz, nem lett „egészséges”, és van, amiben segítségre van szüksége, de rengeteg olyan dolgot sikerült megtanulnia, amivel értéket teremthet. Sok jó emberrel találkoztunk, akik segítettek nekünk a nehéz helyzeteket megoldani. Erre is szükség volt ahhoz, hogy most dolgozó nőként tekinthessünk a lányunkra. Nagyon büszkék vagyunk rá!

A lánya helyett jegyzetelt

Hajni 25 éven át küzdött azért, hogy diplomát szerezzen. Születésekor oxigénhiány lépett fel, nem tud járni, ujjai merevek, azokkal sem fogni, sem írni nem tud. Általános iskolai tanulmányait Budapesten végezte, majd a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban érettségizett. Onnan egyenes út vezetett a Debreceni Egyetem programtervező informatikus szakára, ahol tavaly februárban programtervező informatikus diplomát szerzett. Az „egyenes” út nem volt „sima”: édesanyja, Ildikó az egyetemi évek alatt is segítette lányát. Ő is végigülte az előadásokat, és Hajnalka helyett szorgalmasan jegyzetelt. A sikeres államvizsga után Hajni megkapta a diplomát, Ildikót pedig a Debreceni Egyetem Informatikai Kara tiszteletbeli hallgatójává avatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában