Helyi közélet

2017.03.04. 10:28

Fő az egészség Fényeslitkén

Fényeslitke - Folytatódnak az egyedülálló egészségügyi programok Fényeslitkén az önkormányzat közreműködésével.

Fényeslitke - Folytatódnak az egyedülálló egészségügyi programok Fényeslitkén az önkormányzat közreműködésével.

Az idei költségvetésben is jelentős pénzügyi forrásokat különített el a lakosság egészségmegőrző programjaira a fényeslitkei önkormányzat.

Szűrések, védőoltások lehetőségét ajánljuk a helyieknek.

Mártha Mihály Tibor

A háziorvos koordinálja

– Az OEP által nem finanszírozott szűrések, védőoltások lehetőségét ajánljuk a helyieknek: a jövő hét végén a 45 és 70 év közötti férfiak részére komplex urológiai szűrés indul, kiemelten prosztatarák felderítésével. A vizsgálatot szakorvos végzi. Tavaly a hölgyek átfogó nőgyógyászati szűrését kezdtük el – említette Mártha Mihály Tibor polgármester.

– A 2–4 éves, a 8. osztályos és a 15–19 év közötti gyermekeknek ingyenes az agyhártyagyulladás elleni védőoltás.

A csecsemőknek 6 hetes kortól a 6. hónapig a rotavírus elleni védőoltás biztosított. Emellett a bárányhimlő megelőzésére is oltást nyújtunk. A szakmai koordinációt dr. Barkóczi Beáta belgyógyász háziorvos és munkatársai, valamint Szabó Emese védőnő végzi.

Koncepciót dolgoztak ki

– Az önkormányzat célja a „Fényes Liget Falumegújító” koncepció megvalósítása. Ebbe beletartozik az itt élők életminőségének javítása, az átlagéletkor növelése és természetesen az egészségkultúra kialakítása. Minden településfejlesztéstől többet ér a fényeslitkeiek élete, egészsége! – jegyezte meg a település vezetője.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában