Helyi közélet

2017.03.01. 08:56

Fokozott ellenőrzést tartottak Nyírbátorban

Nyírbátor - A demonstratív ellenőrzés célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése volt.

Nyírbátor - A demonstratív ellenőrzés célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése volt.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság, a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Osztálya állományának tagjai a Polgárőrség munkatársainak bevonásával fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Nyírbátorban és az oda bevezető főbb közlekedési utakon 2017. február 27-én. A demonstratív ellenőrzés legfőbb célja a baleset-megelőzés volt, ennek érdekében a rendőrök mérték a járművek sebességét és a járművezetőkkel szemben ittasság-ellenőrzést végeztek. A helyszíneken a közúti forgalomban résztvevő járműveket rendszám-felismerő rendszer alkalmazásával ellenőrizték.

A ellenőrzés pozitív eredménnyel zárult, a rendőrök közel kétszáz járművezetővel szemben hajtottak végre ittasság-ellenőrzést és egyetlen esetben sem állapítottak meg ittasságot. Súlyos közlekedési szabályszegés miatt nem kellett intézkedniük a rendőröknek, a kisebb fokú szabályszegések elkövetőivel szemben a prevenciót előtérbe helyezve elsősorban a figyelmeztetés lehetőségével éltek.

A rendőrség felhívja a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében mindig tartsák be a közlekedési szabályokat és az aktuális út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek!

Ne feledjék, mindenkit haza várnak!

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában