Helyi közélet

2017.03.22. 08:55

Hat szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. március 21-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. március 21-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Hat szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat kedden Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Gázperzselővel akarta begyújtani az összehordott gallycsomót kedden délután egy tiszabezdédi családi ház udvarán, a Kossuth utcában a tulajdonos, de az elzáró szelepénél szivárgott a palack, a kiáramló gáz meggyulladt. A záhonyi hivatásos tűzoltók sugárfedezet mellett a gázpalackot elzárták, a tüzet eloltották, a gázpalackból a nyomást elengedték. Személyi sérülés nem történt. Húsz hektáron foltokban égett a száraz fű kedden délután Kemecse külterületén, a nyíregyházi hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Kisebb területeken adott feladatot a szabadtéri tüzek oltása az esti órákban, így Kállósemjénben, Dombrádon, Nyírmihálydiban és Nyíregyházán is be kellett avatkozniuk a tűzoltóknak. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A kályhából kipattanó szikra miatt kaptak lángra egy lakóház szobájában a berendezési tárgyak kedden este Tiszabezdéden, az Akácfa utcában. A tulajdonosnak sikerült a tüzet eloltania. A záhonyi hivatásos tűzoltók az izzó, parázsló részeket eltávolították, majd a füsttel telítődött épületrészeket átszellőztették. Személyi sérülés nem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában