Helyi közélet

2017.03.30. 16:26

Ingyenes jármű-átvizsgálás a Plázánál

Nyíregyháza - Közlekedésbiztonsági családi napot tart a megyei baleset-megelőzési bizottság szombaton Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Közlekedésbiztonsági családi napot tart a megyei baleset-megelőzési bizottság szombaton Nyíregyházán.

A járművek átvizsgálásához nyújt segítséget a megyei baleset-megelőzési bizottság és együttműködő partnereinek rendezvénye április elsején 10 és 17 óra között a Nyír Pláza parkolójában. Nem áprilisi tréfa: a helyszínen mobil műszaki vizsgaállomást telepítenek, ahol a fékeket és a futóművet vizsgálják meg díjmentesen, valamint szakemberek ellenőrzik a világítóberendezések és a gumiabroncsok állapotát is.

A rendőrök segítenek a gépjárművek folyadékszintjeinek ellenőrzésében, figyelmeztetnek az okmányok érvényességének esetleges lejártára, s még a kerékpárokhoz is adnak néhány kötelező tartozékot. – Mindeközben a családtagok és a várakozók sem unatkoznak majd: a kisgyerekeket közlekedésbiztonsággal kapcsolatos színező és kirakófoglalkozás várja, a nagyobbak kipróbálhatják a motorszimulátort és a „részeg szemüveget”, illetve KRESZ-tudásukat tesztelhetik.

A jövő határvadászait is várják

– A rendezvényen az érdeklődők ingyenesen regisztrálhatják biciklijüket a „BikeSafe” program keretében. Mindemellett a rendőri pálya felé kacsintgatók a határvadászképzésről is tájékozódhatnak a megyei rendőr-főkapitányság toborzó kollégáinak jóvoltából – tájékoztatta lapunkat Fehérvári Marietta sajtóreferens.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában