Helyi közélet

2017.03.03. 10:23

Mocorgott bennük a farsangi izgalom

Nyírmada - A farsang a vízkereszttől a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek.

Nyírmada - A farsang a vízkereszttől a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek.

– Bár minden évben van, ezúttal is kellő izgalommal készültünk a farsangra – árulta el Buza Andrea, a nyírmadai Mocorgó Gyermekház vezetője. – Nagy örömünkre az idén két apukát is köszönthettünk a rendezvényünkön, ez korántsem szokványos. A sok ügyes és lelkes anyuka közreműködésével kreatív jelmezeket láthattunk. Már napokkal a program előtt elkezdtük a készülődést. Feldíszítettük a szobát, készítettünk farsangi díszeket és farsangi fánkot is sütöttünk.

Aztán elérkezett a várva várt nagy nap. A gyerekház megtelt szebbnél szebb jelmezbe öltözött gyerekekkel és felnőttekkel. A farsangi program köszöntővel kezdődött, majd jelmezes bemutatkozás, farsangi mondókázás következett. Aztán pedig seprű táncra hívtuk a szülőket, és a gyereket is megtáncoltattuk egy Pinokkió tánccal. A finom tízórai után pedig farsangi vetélkedő következett, ahol farsangi kvíz várta a csapatot, majd ételkóstoló, szókirakó, memória játék és zokni párosításban mérhették össze magukat. Tartalmas, maradandó élményt nyújtó farsangi mulatságot töltöttünk együtt, melyet mosolygós, vidám arcok igazolnak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában