Helyi közélet

2017.03.02. 13:28

MSZP-sajtótájékoztató: Legoland - Vajon a franchise tulajdonosai ezek után szóba állnak a várossal?

Nyíregyháza - Az MSZP-s politikusok szerin a mostani kommunikációs baklövés a későbbi befektetői bizalomra is hatással lehet.

Nyíregyháza - Az MSZP-s politikusok szerin a mostani kommunikációs baklövés a későbbi befektetői bizalomra is hatással lehet.

Lesz vagy nem lesz Legoland Discovery Center Nyíregyházán? Ezt a kérdést járta körül csütörtöki sajtótájékoztatóján Nagy László és Jeszenszki András önkormányzati képviselő, s megfogalmazták a kérdéseiket is a szerintük nem túl szerencsés bejelentés kapcsán. Nagy László elsősorban azt boncolgatta, hogyan hatna a közlekedési infrastruktúra bővítésére egy ilyen turisztikai beruházás. Merthogy fontosnak tartják a 100-as vasútvonal fejlesztését, annak ellenére, hogy az utazóknak csak 5 százaléka választja ezt a közlekedési módot. – Tudjuk, az uniós Felzárkóztatási Alap 2020-ban megszűnik, s ha a Legoland addig nem készül el, kénytelen lesz a kormány és a város 50 százalékos forráscsökkenéssel számolni. Hogy épül így meg öt felüljáró? S kérdés az is, lesz-e felelőse a kommunikációs baklövésnek, s vajon a franchise tulajdonosai ezek után szóba állnak-e a várossal? – firtatta Nagy László. Képviselőtársa mindezt azzal egészítette, hogy azt sem tudni, hová tervezik ezt a parkot, holott ez sem a városlakók, sem a területtulajdonosok szempontjából nem mindegy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában