Helyi közélet

2017.03.23. 18:22

Pszichohorror Gálvölgyi János főszereplésével

Nyíregyháza - Gálvölgyi János negyven éve dédelgetett álma vált valóra az idén, amikor a győri Vaskakas Bábszínházzal és az Orlai Produkciós Irodával közösen jegyzett új darabban eljátszhatta A hullaégető című darab főszerepét.

Nyíregyháza - Gálvölgyi János negyven éve dédelgetett álma vált valóra az idén, amikor a győri Vaskakas Bábszínházzal és az Orlai Produkciós Irodával közösen jegyzett új darabban eljátszhatta A hullaégető című darab főszerepét. A Jászai Mari- és Kossuth-díjas színművész, aki a nagyközönség számára az ország egyik legnagyobb nevettetőjeként vált ismertté, ezúttal egy „pszichohorror” negatív hősét alakítja. A hullaégető története egy krematóriumi dolgozó és közvetlen környezetének tragédiája, amelyben úgy vegyülnek egymással a groteszk és komikus elemek, hogy annak eredményeképp egy megrázó erejű társadalmi szatíra jön létre. A kritikák szerint Pelsőczy Réka, az idén Jászai Mari-díjjal kitüntetett rendező kétségkívül az év egyik legbátrabb előadását rendezte meg, amely nem csak a múlt századi ideológiák embertelenségéről szól, de mint minden remekmű, a jelenkor emberének is aktuális üzeneteket tartogat.

Az eredeti szöveget Gálvölgyi János felesége, Gálvölgyi Judit alkalmazta színpadra. Várhatóan az előző évad nagy sikerű Hrabal-darabjának, a Túl zajos magánynak méltó kiegészítése lesz az április 7-ei nyíregyházi előadás, amit az elsők között mutat be a Móricz Zsigmond Színház.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában