Helyi közélet

2017.03.04. 14:01

Remek eredményekkel tértek haza Tatáról

Tata - A Tata és Környéke Gasztronómiai Egyesület a napokban 15. alkalommal rendezte meg a Farsang Kupa gasztronómiai bajnokságot.

Tata - A Tata és Környéke Gasztronómiai Egyesület a napokban 15. alkalommal rendezte meg a Farsang Kupa gasztronómiai bajnokságot.

A városi sportcsarnokban rekordszámú résztvevő versengett: 81 felnőtt és 86 tanuló mérte össze tudását. A saját kategóriájában legnagyobb országos megmérettetésen közel 5 ezer látogató vett részt és tekintette meg a szakács-, cukrász-, felszolgáló- és pékmunkákat, valamint az élő koktélversenyt.

A viadalon részt vett Igaz Martin, a Wes­tsik Vilmos Élelmiszeripari Szakképző Iskola 10. c osztályos cukrásztanulója is, akit Bereczki Attila mestercukrász készített fel. A versenyzők munkáit a szakma legelismertebb mestereiből álló zsűri értékelte, nemzetközileg elfogadott pontozási rendszer alapján. Martin munkáit két éremmel ismerte el a zsűri: a cukrásztanulók között bronz, artisztikában pedig arany minősítést ért el. Martin a szakma rejtelmeit, mesterfogásait a szakmai gyakorlatának helyet adó fehérgyarmati Bereczki Cukrászatban sajátítja el.

Kiválóan szerepeltek a Sipkay Barna középiskola diákjai is: cukrászartisztikában Bányai-Catoca Sára diplomát, Vaskó-Gyurkovics Patrícia ezüstérmet, Kiss Dániel pedig aranyérmet szerzett, a cukrásztanulók kategóriájában Kállay Tamás ezüstérmet vehetett át – róluk hamarosan bővebben is írunk – a szerk.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában